tahu met pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
150 gr taugé
6 rawits
ruim water
zout
olie
Bahan-bahan pindasaus:
2 teentjes knoflook
150 gr pinda's
1 eetl. petis udang
1 eetl. gesmolten gula jawa
zout naar smaak
150 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in reepjes en de rawits in ringentjes en blancheer de tauge in water met zout. Dompeld de tauge voorts in koud water en laat deze uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu/tofu goudbruin en laat deze vervolgens uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de suas fijn tot een pasta en meng hierdoor het water zodat de saus gevormd wordt. Serveer de tahu op een bedje van tauge en giet de pindasaus erover. Bestrooi het geheel met de rawits.
ingrediënten:
1 blok tahu/tofu
150 gr taugé
6 rawits
ruim water
zout
olie
Bahan-bahan pindasaus:
2 teentjes knoflook
150 gr pinda's
1 eetl. petis udang
1 eetl. gesmolten gula jawa
zout naar smaak
150 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu/tofu in reepjes en de rawits in ringentjes en blancheer de tauge in water met zout. Dompeld de tauge voorts in koud water en laat deze uitlekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tahu/tofu goudbruin en laat deze vervolgens uitlekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de suas fijn tot een pasta en meng hierdoor het water zodat de saus gevormd wordt. Serveer de tahu op een bedje van tauge en giet de pindasaus erover. Bestrooi het geheel met de rawits.