Recente Reacties

Khao Soi
mie in een romige curry saus

Ingrediënten:
500 gr verse eiere mie
bananenblad
olie
water

Ingredienten boemboe:
5 gedroogde rawits
1 sjalot
5 cm jahe
1 theel ketumbar
1 cm kunyit

Ingrediënten saus:
1500 ml kokosmelk
500 gr kip filet
7 eetl kecap asin
2 eetl kecap manis
4 theel zout
1 theel palmsuiker
4 eetl limoensap

Bereiding:
Week de rawits voor 10 minuten in water en laat deze daarna goed uitlekken. Snijd de sjalot fijn. Rasp de jahe fijn en wrijf de kunyit fijn tot een pasta. Verpak de rawits, de sjalot, de jahe, de ketumbar en de kunyit in bananenbald en rooster dit voor 2 minuten boven een vuurtje. Wrijf of maal daarna de inhoud fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok 250 ml kokosmelk en meng hierdoor de boemboe. Voeg het vlees, het zout en de beide kecaps toe en bak het vlees rondom bruin. Voeg de rest van de kokosmelk toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Dan het limoensap erdoor heen roeren.
Verhit in een wok de olie en bak 150 gr mie goudbruin en laat deze uitlekken. Kook de rest van de mie in het water beetgaar en laat dit uitlekken. Serveer de mie op een bord, giet de saus erover en schep de gebakken mie erop.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 58 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42593013