Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Khao Soi - mie in een romige curry saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Khao Soi
mie in een romige curry saus

Ingrediënten:
500 gr verse eiere mie
bananenblad
olie
water

Ingredienten boemboe:
5 gedroogde rawits
1 sjalot
5 cm jahe
1 theel ketumbar
1 cm kunyit

Ingrediënten saus:
1500 ml kokosmelk
500 gr kip filet
7 eetl kecap asin
2 eetl kecap manis
4 theel zout
1 theel palmsuiker
4 eetl limoensap

Bereiding:
Week de rawits voor 10 minuten in water en laat deze daarna goed uitlekken. Snijd de sjalot fijn. Rasp de jahe fijn en wrijf de kunyit fijn tot een pasta. Verpak de rawits, de sjalot, de jahe, de ketumbar en de kunyit in bananenbald en rooster dit voor 2 minuten boven een vuurtje. Wrijf of maal daarna de inhoud fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok 250 ml kokosmelk en meng hierdoor de boemboe. Voeg het vlees, het zout en de beide kecaps toe en bak het vlees rondom bruin. Voeg de rest van de kokosmelk toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Dan het limoensap erdoor heen roeren.
Verhit in een wok de olie en bak 150 gr mie goudbruin en laat deze uitlekken. Kook de rest van de mie in het water beetgaar en laat dit uitlekken. Serveer de mie op een bord, giet de saus erover en schep de gebakken mie erop.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 183 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41023024