Khao Soi
mie in een romige curry saus
Ingrediënten:
500 gr verse eiere mie
bananenblad
olie
water
Ingredienten boemboe:
5 gedroogde rawits
1 sjalot
5 cm jahe
1 theel ketumbar
1 cm kunyit
Ingrediënten saus:
1500 ml kokosmelk
500 gr kip filet
7 eetl kecap asin
2 eetl kecap manis
4 theel zout
1 theel palmsuiker
4 eetl limoensap
Bereiding:
Week de rawits voor 10 minuten in water en laat deze daarna goed uitlekken. Snijd de sjalot fijn. Rasp de jahe fijn en wrijf de kunyit fijn tot een pasta. Verpak de rawits, de sjalot, de jahe, de ketumbar en de kunyit in bananenbald en rooster dit voor 2 minuten boven een vuurtje. Wrijf of maal daarna de inhoud fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok 250 ml kokosmelk en meng hierdoor de boemboe. Voeg het vlees, het zout en de beide kecaps toe en bak het vlees rondom bruin. Voeg de rest van de kokosmelk toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Dan het limoensap erdoor heen roeren.
Verhit in een wok de olie en bak 150 gr mie goudbruin en laat deze uitlekken. Kook de rest van de mie in het water beetgaar en laat dit uitlekken. Serveer de mie op een bord, giet de saus erover en schep de gebakken mie erop.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dakdoritang 닭도리탕 - pittige stoofpot met kip
- Pindang Kuning
- Sambal Kentang - sambal van aardappel
- Adong Jjimdak 찜닭 - gesmoorde kip met groenten
- Ayam Setan - duivelse kip
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Sambal Petis
- Lap Mu - Gehakt met pepers
- Masak Habang - Gestoofd gekruide runderlapjes
- Sambal Lado Balimbiang - Sambal met zure stervruchten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...