banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 9 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 10 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 10 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 11 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Khao Soi - mie in een romige curry saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Khao Soi
mie in een romige curry saus

Ingrediënten:
500 gr verse eiere mie
bananenblad
olie
water

Ingredienten boemboe:
5 gedroogde rawits
1 sjalot
5 cm jahe
1 theel ketumbar
1 cm kunyit

Ingrediënten saus:
1500 ml kokosmelk
500 gr kip filet
7 eetl kecap asin
2 eetl kecap manis
4 theel zout
1 theel palmsuiker
4 eetl limoensap

Bereiding:
Week de rawits voor 10 minuten in water en laat deze daarna goed uitlekken. Snijd de sjalot fijn. Rasp de jahe fijn en wrijf de kunyit fijn tot een pasta. Verpak de rawits, de sjalot, de jahe, de ketumbar en de kunyit in bananenbald en rooster dit voor 2 minuten boven een vuurtje. Wrijf of maal daarna de inhoud fijn tot een pasta.
Snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit in een wok 250 ml kokosmelk en meng hierdoor de boemboe. Voeg het vlees, het zout en de beide kecaps toe en bak het vlees rondom bruin. Voeg de rest van de kokosmelk toe en laat dit zachtjes 5 minuten sudderen. Dan het limoensap erdoor heen roeren.
Verhit in een wok de olie en bak 150 gr mie goudbruin en laat deze uitlekken. Kook de rest van de mie in het water beetgaar en laat dit uitlekken. Serveer de mie op een bord, giet de saus erover en schep de gebakken mie erop.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 226 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38052274