Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Gu Lao Rou - zoetzuur varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gu Lao Rou
zoetzuur varkensvlees

Ingrediënten:
500 gr varkensvlees, mager
2 eiwit
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 groene paprika
1 rode paprika
125 gr ananas
5 cm jahe
100 gr maizena
1 eetl maizena
1 theel sesamzaad
1 eetl water
olie

Ingrediënten saus:
3 eetl saus tomat / ketchup
1 eetl suiker
4 eetl ananassap
1 eetl appelazijn
1/2 theel zout

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Rasp de jahe. Snijd de paprika's in dunne reeptjes en de ananas in blokjes. Rooster de sesamzaad droog in een pan en zet apart. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Meng het vlees met de eitwitten, de jahe, de peper en het zout en laat dit 30 minuten marineren. Meng dan de maizen erdoor en schud de losse maizena er daarna af.
Verhit in een pan olie en frituur het vlees daarna in 5 minuten goudbruin. Laat het daarna goed uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een pan 1 eetl van de olie en roerbak de paprika's voor 30 seconden. Vpeg dan de ananas en de saus toe en meng goed en laat het voor 1 minuten sudderen. Meng de maizen met het water en voeg het daarna toe aan de saus en kook totdat de saus indik.
Voeg dan het vlees toe en meng het goed door elkaar. Strooi de sesamzaad erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 336 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41065324