Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Gu Lao Rou - zoetzuur varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gu Lao Rou
zoetzuur varkensvlees

Ingrediënten:
500 gr varkensvlees, mager
2 eiwit
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 groene paprika
1 rode paprika
125 gr ananas
5 cm jahe
100 gr maizena
1 eetl maizena
1 theel sesamzaad
1 eetl water
olie

Ingrediënten saus:
3 eetl saus tomat / ketchup
1 eetl suiker
4 eetl ananassap
1 eetl appelazijn
1/2 theel zout

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Rasp de jahe. Snijd de paprika's in dunne reeptjes en de ananas in blokjes. Rooster de sesamzaad droog in een pan en zet apart. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Meng het vlees met de eitwitten, de jahe, de peper en het zout en laat dit 30 minuten marineren. Meng dan de maizen erdoor en schud de losse maizena er daarna af.
Verhit in een pan olie en frituur het vlees daarna in 5 minuten goudbruin. Laat het daarna goed uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een pan 1 eetl van de olie en roerbak de paprika's voor 30 seconden. Vpeg dan de ananas en de saus toe en meng goed en laat het voor 1 minuten sudderen. Meng de maizen met het water en voeg het daarna toe aan de saus en kook totdat de saus indik.
Voeg dan het vlees toe en meng het goed door elkaar. Strooi de sesamzaad erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 99 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40909703