banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Gu Lao Rou - zoetzuur varkensvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gu Lao Rou
zoetzuur varkensvlees

Ingrediënten:
500 gr varkensvlees, mager
2 eiwit
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 groene paprika
1 rode paprika
125 gr ananas
5 cm jahe
100 gr maizena
1 eetl maizena
1 theel sesamzaad
1 eetl water
olie

Ingrediënten saus:
3 eetl saus tomat / ketchup
1 eetl suiker
4 eetl ananassap
1 eetl appelazijn
1/2 theel zout

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Rasp de jahe. Snijd de paprika's in dunne reeptjes en de ananas in blokjes. Rooster de sesamzaad droog in een pan en zet apart. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Meng het vlees met de eitwitten, de jahe, de peper en het zout en laat dit 30 minuten marineren. Meng dan de maizen erdoor en schud de losse maizena er daarna af.
Verhit in een pan olie en frituur het vlees daarna in 5 minuten goudbruin. Laat het daarna goed uitlekken op keukenpapier.
Verhit in een pan 1 eetl van de olie en roerbak de paprika's voor 30 seconden. Vpeg dan de ananas en de saus toe en meng goed en laat het voor 1 minuten sudderen. Meng de maizen met het water en voeg het daarna toe aan de saus en kook totdat de saus indik.
Voeg dan het vlees toe en meng het goed door elkaar. Strooi de sesamzaad erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 259 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39811659