logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gulaorou
zoet-zuur varkensvlees met ananas

Ingrediënten:
150 gr varkensshouder/buik
225 gr ananas
1/2 groene paprika
1/2 rode paprika
1 ei
6 eetl maizena
olie

Marinade:
4 cm jahe
1/2 theel zout
1/2 eetl lichte soja saus

Saus:
2 cm jahe
2 teentjes knoflook
3 cm lente-ui, witte deel
1/2 theel palmsuiker
2 eetkl saus tomat/ketchup
4 eetl water
1/2 eetl rijstazijn
1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl maizena + 2 eetl water

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de paprika's in stukjes en snijd de ananas in blokjes. Rasp de jahe. Hak voor de saus de jahe, de knoflook en de lente=ui fijn.
Meng het vlees met het zout, de jahe en de lichte soja saus en laat dit 15 minuten intrekken. Meng dan het ei erdoor en 1/4 van de maizena. Meng dan de overige maizena erdoor en schud het overtollige eraf. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees goudbruin en zet apart. Verhit in een pan wat olie en bak de paprika's en de ananas totdat deze zacht worden. Voeg dan de saus toe en meng goed.
Voeg dan het vlees toe en meng goed en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 65 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180713