banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Gulaorou - zoet-zuur varkensvlees met ananas

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gulaorou
zoet-zuur varkensvlees met ananas

Ingrediënten:
150 gr varkensshouder/buik
225 gr ananas
1/2 groene paprika
1/2 rode paprika
1 ei
6 eetl maizena
olie

Marinade:
4 cm jahe
1/2 theel zout
1/2 eetl lichte soja saus

Saus:
2 cm jahe
2 teentjes knoflook
3 cm lente-ui, witte deel
1/2 theel palmsuiker
2 eetkl saus tomat/ketchup
4 eetl water
1/2 eetl rijstazijn
1/2 eetl lichte soja saus
1/2 eetl maizena + 2 eetl water

Bereiding:
Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de paprika's in stukjes en snijd de ananas in blokjes. Rasp de jahe. Hak voor de saus de jahe, de knoflook en de lente=ui fijn.
Meng het vlees met het zout, de jahe en de lichte soja saus en laat dit 15 minuten intrekken. Meng dan het ei erdoor en 1/4 van de maizena. Meng dan de overige maizena erdoor en schud het overtollige eraf. Meng alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan de olie en bak het vlees goudbruin en zet apart. Verhit in een pan wat olie en bak de paprika's en de ananas totdat deze zacht worden. Voeg dan de saus toe en meng goed.
Voeg dan het vlees toe en meng goed en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 176 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39350261