banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Hao You Niu Rou - rundvlees in oestersaus

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hao You Niu Rou
rundvlees in oestersaus


Ingrediënten:
350 gr rundvlees (entrecote)
3 lenteuitjes
5 cm gember  
4 chinese gedroogde paddestoelen
100 gr peultjes
4 eetl olie

ingrediënten marinade:
1 eetl kecap
1 eetl rijstwijn
1 theel suiker
2 theel maïzena

ingrediënten saus:
1 eetl rijstwijn
1 eetl kecap
1 theel rijstwijn azijn
2 eetl vlees bouillom
2 eetl oestersaus

garnering:
2 theel sesam olie
1 in dunne reepjes gesneden lombok

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en de gember in plakjes. Meng het vlees met de marinade en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd het wit en groen van de lenteuitjes apart in stukjes. Week de paddestoelen gedurende 30 minuten in water en knijp deze daarna uit en snijd deze in stukjes.
Verhit in wok de olie en bak het vlees voor 2 minuten en schep het dan uit de pan. Vervolgens de lenteui en de gember toevoegen en voeg dan de paddestoelen en de peultjes toe en bak deze voor 30 seconden. Vervolgens de wijn, de kecap, de azijn, de bouillon en de oestersaus toevoegen. Wanneer de saus begint in te dekken dan het vlees weer toevoegen en bak dit totdat de saus is ingedikt. Schep het vlees op een schaal en besprenkel het met de sesamolie en de reepjes lombok.

 

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 190 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39799840