banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 2 / 5

Ster actiefSter actiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hao You Niu Rou
rundvlees in oestersaus


Ingrediënten:
350 gr rundvlees (entrecote)
3 lenteuitjes
5 cm gember  
4 chinese gedroogde paddestoelen
100 gr peultjes
4 eetl olie

ingrediënten marinade:
1 eetl kecap
1 eetl rijstwijn
1 theel suiker
2 theel maïzena

ingrediënten saus:
1 eetl rijstwijn
1 eetl kecap
1 theel rijstwijn azijn
2 eetl vlees bouillom
2 eetl oestersaus

garnering:
2 theel sesam olie
1 in dunne reepjes gesneden lombok

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes en de gember in plakjes. Meng het vlees met de marinade en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd het wit en groen van de lenteuitjes apart in stukjes. Week de paddestoelen gedurende 30 minuten in water en knijp deze daarna uit en snijd deze in stukjes.
Verhit in wok de olie en bak het vlees voor 2 minuten en schep het dan uit de pan. Vervolgens de lenteui en de gember toevoegen en voeg dan de paddestoelen en de peultjes toe en bak deze voor 30 seconden. Vervolgens de wijn, de kecap, de azijn, de bouillon en de oestersaus toevoegen. Wanneer de saus begint in te dekken dan het vlees weer toevoegen en bak dit totdat de saus is ingedikt. Schep het vlees op een schaal en besprenkel het met de sesamolie en de reepjes lombok.

 

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 104 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364998