Oseng labu siam jagung
gestoofde chayote met mais
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
200 gr maiskorrels
2 labu siam (chayote)
100 gr ikan teri
100 ml runderbouillon (zie recept)
5 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
2 salam blad
2 cm laos
2 eetl kecap asin
olie
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de chayote in dunne reepjes, de sjalotjes in plakjes, de lomboks in ringetjes en hak de knoflook fijn. Rasp de laos. Verhit in een pan de olie en frituur de ikan teri goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit daarin de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de laos en de salam voor 3 minuten. Voeg dan de chayote en de mais toe gevolgd door de kecap en de bouilon en laat het geheel zachtjes doorbakken totdat de chayote gaar is geworden. Strooi de ikan teri erover en serveer.