Pittig rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
l000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr sukadelappen
5 eetl. olie
250 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
1 eetl. ketumbar,
1/2 eetl. jinten
1 theel, witte peper
2 theel, gerapste gula jawa (palmsuiker)
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
9 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
1 theel, trasi bakar
2 theel, asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne lapjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosmelk en kook dit totdat al het vocht is verdampt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 5 minuten. Dan het zout, het water en de ingekookte kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden.
ingrediënten:
l000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr sukadelappen
5 eetl. olie
250 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
1 eetl. ketumbar,
1/2 eetl. jinten
1 theel, witte peper
2 theel, gerapste gula jawa (palmsuiker)
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
9 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
1 theel, trasi bakar
2 theel, asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne lapjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosmelk en kook dit totdat al het vocht is verdampt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 5 minuten. Dan het zout, het water en de ingekookte kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden.