logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Pedas
Pittig rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
l000 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1000 gr sukadelappen
5 eetl. olie
250 ml water
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, anijszaad
1 eetl. ketumbar,
1/2 eetl. jinten
1 theel, witte peper
2 theel, gerapste gula jawa (palmsuiker)
10 sjalotten
6 teentjes knoflook
9 rode lomboks
4 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel
1 theel, trasi bakar
2 theel, asem

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne lapjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosmelk en kook dit totdat al het vocht is verdampt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit voor 5 minuten. Dan het zout, het water en de ingekookte kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is geworden.

Add comment

Submit

who is online

We have 148 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176617