Daging Panggang Ungkep Air Kelapa
gebakken rundvlees gestoofd in kokoswater
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
2 eetl kecap manis
1 salam blad
3 cm laos
1 theel zout
1/2 theel peper
2 eetl palmsuiker
800 ml kokoswater
Haluskan:
bumbu:
4 kemiri noten
3 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes van 6x6cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het kokoswater samen met de bumbu, de salam, de laos, het zout, de peper, de palmsuiker en de kecap en meng goed. Voeg dan het vlees toe en kook deze zachtjes gaar.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak het vlees daarna bruin.
Zoeken
Laatst gelezen
- Yu Xiang Qie Zi - pittige aubergine
- Pecelan - gemengde groenten met pindasaus
- Bok Choy - Paksoi - 蒜蓉小白菜 - roerbak met knoflook en peper
- Sambal Bangkok - sambal met honing
- Ayam Jamur Kecap - gebakken kip met paddenstoelen en kecap
- Udang Bakar - geroosterde gekruide tijger garnalen
- Ayam Kecap Cabai Hijau - gebakken kip in pittige kecap saus
- Anak Totok Depok - ijs met vruchten
- Ayam Parape Makassar - geroosterde kip uit Makassar
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...