Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Gado-gado 2 - gemengde groenten met pindasaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Gado-gado 2
gemengde groenten met pindasaus
bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr witte kool
100 gr kouseband
100 gr taugé
250 gr kangkung
3 aardappelen
1/2 komkommer
1/2 blok tahu/tofu
1/2 plak tempé
zout
olie

bahan-bahan saus:
ingrediënten:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rawits
250 gr gebakken pinda's
1 theel trassi
2 eetl gula jawa
zout
2 eetl ketjap manis
1 eetl azijn
200 ml dikke santen (santen asli)

Taburan:
garnering
2 eetl bawang goreng
2 eetl gehakte selderij
2 hardgekookte eieren

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de kool en kangkung in stukjes/reepjes. Kook de aardappelen stevig gaar en laat afkoelen. Snijd de aardappelen vervolgens in plakjes. Snijd dan de komkommer in plakjes en de tahu en tempé in kleine dobbelsteentjes. Verhit in een wok/wadjan olie en bak daarin de tahu en tempé goudbruin. Laat dit vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Kook de groenten in water met zout net gaar. Giet vervolgens af en spoel de groenten koud af en laat daarna uitlekken. Meng de groenten door elkaar met de tahu, de tempé en de aardappelen in laagjes.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie, de rawits, de pinda's, de gula jawa en zout naar smaak fijn tot een pasta. Meng de pasta met de kokosmelk, de azijn en de ketjap en kook dit zachtjes op totdat de saus is ingedikt en er olie komt bovendrijven.
Giet vervolgens de saus over de groenten en bestrooi dit met bawang goreng, de selderij en de in partjes/plakjes gesneden eieren.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 266 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925820