gemengde groenten met pindasaus
bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr witte kool
100 gr kouseband
100 gr taugé
250 gr kangkung
3 aardappelen
1/2 komkommer
1/2 blok tahu/tofu
1/2 plak tempé
zout
olie
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rawits
250 gr gebakken pinda's
1 theel trassi
2 eetl gula jawa
zout
2 eetl ketjap manis
1 eetl azijn
200 ml dikke santen (santen asli)
Taburan:
garnering
2 eetl bawang goreng
2 eetl gehakte selderij
2 hardgekookte eieren
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de kool en kangkung in stukjes/reepjes. Kook de aardappelen stevig gaar en laat afkoelen. Snijd de aardappelen vervolgens in plakjes. Snijd dan de komkommer in plakjes en de tahu en tempé in kleine dobbelsteentjes. Verhit in een wok/wadjan olie en bak daarin de tahu en tempé goudbruin. Laat dit vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Kook de groenten in water met zout net gaar. Giet vervolgens af en spoel de groenten koud af en laat daarna uitlekken. Meng de groenten door elkaar met de tahu, de tempé en de aardappelen in laagjes.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie, de rawits, de pinda's, de gula jawa en zout naar smaak fijn tot een pasta. Meng de pasta met de kokosmelk, de azijn en de ketjap en kook dit zachtjes op totdat de saus is ingedikt en er olie komt bovendrijven.
Giet vervolgens de saus over de groenten en bestrooi dit met bawang goreng, de selderij en de in partjes/plakjes gesneden eieren.
ingrediënten:
100 gr witte kool
100 gr kouseband
100 gr taugé
250 gr kangkung
3 aardappelen
1/2 komkommer
1/2 blok tahu/tofu
1/2 plak tempé
zout
olie
bahan-bahan saus:
ingrediënten:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rawits
250 gr gebakken pinda's
1 theel trassi
2 eetl gula jawa
zout
2 eetl ketjap manis
1 eetl azijn
200 ml dikke santen (santen asli)
Taburan:
garnering
2 eetl bawang goreng
2 eetl gehakte selderij
2 hardgekookte eieren
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de kool en kangkung in stukjes/reepjes. Kook de aardappelen stevig gaar en laat afkoelen. Snijd de aardappelen vervolgens in plakjes. Snijd dan de komkommer in plakjes en de tahu en tempé in kleine dobbelsteentjes. Verhit in een wok/wadjan olie en bak daarin de tahu en tempé goudbruin. Laat dit vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Kook de groenten in water met zout net gaar. Giet vervolgens af en spoel de groenten koud af en laat daarna uitlekken. Meng de groenten door elkaar met de tahu, de tempé en de aardappelen in laagjes.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie, de rawits, de pinda's, de gula jawa en zout naar smaak fijn tot een pasta. Meng de pasta met de kokosmelk, de azijn en de ketjap en kook dit zachtjes op totdat de saus is ingedikt en er olie komt bovendrijven.
Giet vervolgens de saus over de groenten en bestrooi dit met bawang goreng, de selderij en de in partjes/plakjes gesneden eieren.