banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 5 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
I thought you had to fry the meat after the liquid has evaporated and the oil left.
Jaap
Jcm Avatar
Peter PvW 22 days ago Nasi Betawi
Ik vind geen recept voor het maken van seroendeng
Jcm Avatar
Carla 1 months ago Frikadel Jagung - maiskoekjes
Gebakken in Kokosolie en een piepklein beetje trassi erin gedaan. Echt super lekker... ( wel snel op... ?)
Hartelijk dank voor het inschrijven in uw site.
Jcm Avatar
Nick 3 months ago
Oh yeah, dit was echt lekker! een paar kleine aanpassingen van mijn kant: pindakaas in plaats van zelf pinda's fijnmalen, aubergines in stukjes gesneden.
Jcm Avatar
Connie 3 months ago
Wij hebben dit gemaakt met kip en tomatenpuree bij gebrek aan een tomaat. Het resultaat was in elk geval heerlijk!
@Sandradeze is echt zonder kokosmelk, eventueel kan je er ook nog wat tonijn bij doen.
Ik wil dit gaan maken, ook omdat papaybladeren erg gezond zijn. Maar ik vind het vreemd dat er geen santen in zit. Is men vergeten dit erbij te schrijven of moet het echt niet? Kan het wel?
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gado-gado 2
gemengde groenten met pindasaus
bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr witte kool
100 gr kouseband
100 gr taugé
250 gr kangkung
3 aardappelen
1/2 komkommer
1/2 blok tahu/tofu
1/2 plak tempé
zout
olie

bahan-bahan saus:
ingrediënten:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
3 rawits
250 gr gebakken pinda's
1 theel trassi
2 eetl gula jawa
zout
2 eetl ketjap manis
1 eetl azijn
200 ml dikke santen (santen asli)

Taburan:
garnering
2 eetl bawang goreng
2 eetl gehakte selderij
2 hardgekookte eieren

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kouseband in stukjes, de kool en kangkung in stukjes/reepjes. Kook de aardappelen stevig gaar en laat afkoelen. Snijd de aardappelen vervolgens in plakjes. Snijd dan de komkommer in plakjes en de tahu en tempé in kleine dobbelsteentjes. Verhit in een wok/wadjan olie en bak daarin de tahu en tempé goudbruin. Laat dit vervolgens uitlekken op keukenpapier.
Kook de groenten in water met zout net gaar. Giet vervolgens af en spoel de groenten koud af en laat daarna uitlekken. Meng de groenten door elkaar met de tahu, de tempé en de aardappelen in laagjes.
Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de trassie, de rawits, de pinda's, de gula jawa en zout naar smaak fijn tot een pasta. Meng de pasta met de kokosmelk, de azijn en de ketjap en kook dit zachtjes op totdat de saus is ingedikt en er olie komt bovendrijven.
Giet vervolgens de saus over de groenten en bestrooi dit met bawang goreng, de selderij en de in partjes/plakjes gesneden eieren.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 83 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36253979