zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Agar Agar Fruit - pudding met fruit
- Daging bubu Bali 3
- Ayam Bakar Hitam Manis - gebakken gekarameliseerde kip
- Sambal goreng hati ayam - gebakken kippenlevertjes
- Daging Brambang - vlees met uien
- Daging Brambang - eenvoudig rundvlees gerecht
- Tom Juet Gra-Dook Mu - Stoofpotje
- Nanas Masak Rempah - in gekruide kokosmelk gestoofde ananas
- Daging besengek - Gestoofd geroosterd rundvlees
- Pad Puk Bong Jeen - varkensvlees met kangkung
Gado-gado 1 - Groenten met pindasaus (Padang)


Gado-gado 1
Groenten met pindasaus (Padang)
Groenten met pindasaus (Padang)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 g witte kool
3 aardappelen
1 kleine komkommer
200 g mie,
3 eieren, hard gekookt (bij voorkeur eendeneieren)
500 gr pinda's
100 g cashewnoten
1 theel, asem
3 eetl. water,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes,
4 kleine salam blaadjes
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 limoenen (sap)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel, trasi bakar
3 eetl. gulajawa (palmsuiker)
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 cm laos
3 cm kencur
Taburan:
garnering:
bawang goreng (gefruite uitjes)
krupuk udang
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kool in reepjes en blancheer deze kort in water met wat zout. Laat de reepjes daarna goed uitlekken. Schil eerst de aardappelen en kook deze gaar maar wel stevig. Laat afkoelen en snijd ze dan in partjes. Snijd de komkommer, ontdaan van de zaadjes, in reepjes en de eieren in partjes. Kook de mie gaar.
Rooster de pinda's en de cashewnootjes droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna fijn. Meng vervolgens de asem met het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de salam en de beide kokosmelk en zout naar smaak toe en breng het aan de kook. Dan de noten en het asemwater toevoegen en nog 4 minuten zachtjes laten sudderen.
Meng op een schaal de mie, de kool, de aardappelen, de komkommer en de eieren door elkaar en giet hierover de saus. Besprenkel het met het limoensap en strooi de bawang goreng en de krupuk erover. Serveer.
ingrediënten:
100 g witte kool
3 aardappelen
1 kleine komkommer
200 g mie,
3 eieren, hard gekookt (bij voorkeur eendeneieren)
500 gr pinda's
100 g cashewnoten
1 theel, asem
3 eetl. water,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes,
4 kleine salam blaadjes
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 limoenen (sap)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel, trasi bakar
3 eetl. gulajawa (palmsuiker)
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 cm laos
3 cm kencur
Taburan:
garnering:
bawang goreng (gefruite uitjes)
krupuk udang
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kool in reepjes en blancheer deze kort in water met wat zout. Laat de reepjes daarna goed uitlekken. Schil eerst de aardappelen en kook deze gaar maar wel stevig. Laat afkoelen en snijd ze dan in partjes. Snijd de komkommer, ontdaan van de zaadjes, in reepjes en de eieren in partjes. Kook de mie gaar.
Rooster de pinda's en de cashewnootjes droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna fijn. Meng vervolgens de asem met het water.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de salam en de beide kokosmelk en zout naar smaak toe en breng het aan de kook. Dan de noten en het asemwater toevoegen en nog 4 minuten zachtjes laten sudderen.
Meng op een schaal de mie, de kool, de aardappelen, de komkommer en de eieren door elkaar en giet hierover de saus. Besprenkel het met het limoensap en strooi de bawang goreng en de krupuk erover. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.