Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 21 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Gado-gado 1 - Groenten met pindasaus (Padang)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gado-gado 1
Groenten met pindasaus (Padang)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 g witte kool
3 aardappelen
1 kleine komkommer
200 g mie,
3 eieren, hard gekookt (bij voorkeur eendeneieren)
500 gr pinda's
100 g cashewnoten
1 theel, asem
3 eetl. water,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes,
4 kleine salam blaadjes
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 limoenen (sap)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1 theel, trasi bakar
3 eetl. gulajawa (palmsuiker)
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 cm laos
3 cm kencur

Taburan:

garnering:
bawang goreng (gefruite uitjes)
krupuk udang

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kool in reepjes en blancheer deze kort in water met wat zout. Laat de reepjes daarna goed uitlekken. Schil eerst de aardappelen en kook deze gaar maar wel stevig. Laat afkoelen en snijd ze dan in partjes. Snijd de komkommer, ontdaan van de zaadjes, in reepjes en de eieren in partjes. Kook de mie gaar.
Rooster de pinda's en de cashewnootjes droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna fijn. Meng vervolgens de asem met het water.

Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de salam en de beide kokosmelk en zout naar smaak toe en breng het aan de kook. Dan de noten en het asemwater toevoegen en nog 4 minuten zachtjes laten sudderen.

Meng op een schaal de mie, de kool, de aardappelen, de komkommer en de eieren door elkaar en giet hierover de saus. Besprenkel het met het limoensap en strooi de bawang goreng en de krupuk erover. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 85 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41465379