banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rens Nijman 1 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 11 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
IconWrite a comment
Gado-gado 1 - Groenten met pindasaus (Padang)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Gado-gado 1
Groenten met pindasaus (Padang)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 g witte kool
3 aardappelen
1 kleine komkommer
200 g mie,
3 eieren, hard gekookt (bij voorkeur eendeneieren)
500 gr pinda's
100 g cashewnoten
1 theel, asem
3 eetl. water,
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
4 jeruk purutblaadjes,
4 kleine salam blaadjes
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
250 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 limoenen (sap)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
1 theel, trasi bakar
3 eetl. gulajawa (palmsuiker)
6 sjalotjes,
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 cm laos
3 cm kencur

Taburan:

garnering:
bawang goreng (gefruite uitjes)
krupuk udang

Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de kool in reepjes en blancheer deze kort in water met wat zout. Laat de reepjes daarna goed uitlekken. Schil eerst de aardappelen en kook deze gaar maar wel stevig. Laat afkoelen en snijd ze dan in partjes. Snijd de komkommer, ontdaan van de zaadjes, in reepjes en de eieren in partjes. Kook de mie gaar.
Rooster de pinda's en de cashewnootjes droog in een koekepan en wrijf of maal deze daarna fijn. Meng vervolgens de asem met het water.

Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de jeruk purut, de salam en de beide kokosmelk en zout naar smaak toe en breng het aan de kook. Dan de noten en het asemwater toevoegen en nog 4 minuten zachtjes laten sudderen.

Meng op een schaal de mie, de kool, de aardappelen, de komkommer en de eieren door elkaar en giet hierover de saus. Besprenkel het met het limoensap en strooi de bawang goreng en de krupuk erover. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 128 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
38488339