Recente reacties

Ron 8 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Hobak Mandu - dumplings met courgette

Gebruikerswaardering: 3 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief Ster inactief
 
Hobak Mandu
dumplings met courgette

Ingrediënten:
24 dumpling vellen
2 courgettes
2 theel zout
4 shiitake paddenstoelen
1/2 eetl lichte sojasaus
sesamolie
 
Bereiding:
Snijd de courgettes julienne en bestrooi deze met het zout. Laat dit 15 minuten intrekken en knijp daarna voorzichtig het vocht eruit. Week eerst de shiitake en snijd deze in dunne reepjes. Meng dit met een 1/2 theel sesamolie en de sojasaus.
Verhit in een pan 2 theel sesamolie en bak de courgettes gaar en droog en laat dit daarna afkoelen. Verhit een pan en roerbak de shittake, eventueel 1 1/2 eetl weekvocht toevoegen. Meng de shiitake met de courgettes.
Bevochtig de uiteinden van een dumpling vel en leg daarop een volle theel van het groentemengsel en vouw de randen dicht als een halve maan. Duw zachtjes om de lucht eruit te krijgen.
Verhit in een pan water en leg de dumpling erin. Als deze bovenkomt drijven dan is het gaar. Schep de dumpling eruit en laat deze snel afkoelen. Lekker met een dipsaus.
 
dipsaus: meng 2 theel sojasaus met 1 theel azijn en 2 eetl water.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 167 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42110344