logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Tempe
Sambal met tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten;
1 blok tempe
4 sjalotten
2 teentje knoflook
2 rode lomboks
13 rawits
1 tomaat
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 bosje citroenbasilicum
zout naar smaak
olie

Cara membuat:
ingrediënten:
Wrijf of maal de knoflook, de lomboks, de rawits, de tomaat, de sjalotten, het zout en de palmsuiker fijn tot een pasta/sambal. Snijd de tempe in dunne plakjes of blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tempe goudbruin en laat deze uitlekken. Giet zoveel olie uit de wok/wadjan zodat er nog 3 eetl olie overblijft. Fruit in deze olie de pasta voor 3 minuten en meng dit daarna met de tempe en de fijngesneden basilicumblaadjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 146 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420471