Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Tempe - Sambal met tempe

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Tempe
Sambal met tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten;
1 blok tempe
4 sjalotten
2 teentje knoflook
2 rode lomboks
13 rawits
1 tomaat
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 bosje citroenbasilicum
zout naar smaak
olie

Cara membuat:
ingrediënten:
Wrijf of maal de knoflook, de lomboks, de rawits, de tomaat, de sjalotten, het zout en de palmsuiker fijn tot een pasta/sambal. Snijd de tempe in dunne plakjes of blokjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de tempe goudbruin en laat deze uitlekken. Giet zoveel olie uit de wok/wadjan zodat er nog 3 eetl olie overblijft. Fruit in deze olie de pasta voor 3 minuten en meng dit daarna met de tempe en de fijngesneden basilicumblaadjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 117 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911679