zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal Cocol - pittig maar zoete saus voor pangsit
- Sambal Ikan Teri
- Nasi goreng jawa - gebakken rijst uit Java met kool en kip
- Sup kerang - mosselsoep (oost Java)
- Acara Sayur Manado - gestoofde gemengde groenten
- Sponscake - luchtige cake
- Lalap Indonesia
- Pencok ayam - gegrilleerde kip in kokosmelk
- Roti Maryam - brood uit Surabaya
- Dak Baechu Guk 닭배추국 - soep met kip en kool
Dendeng Kelam - zoete plakjes rundvlees


Dendeng Kelam
zoete plakjes rundvlees
Bahan-bahan;
ingrediënten:
400 gr rundvlees
3 eetl vloeibare palmsuiker (gula jawa)
3 salamblaadjes
1 theel asem
3 eetl water
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 cm laos
1 eetl. ketumbar
2 theel. jinten
1 theel zout
4 kemirinoten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de bboemboe, het asemwater, de salam en de palmsuiker door het vlees en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan 1 eelt olie en stoof het vlees hierin zachtjes gaar en droog. Schep het vlees uit de wok/wadjan en voeg de olie toe. Bak in de olie het vlees daarna goudbruin.
zoete plakjes rundvlees
Bahan-bahan;
ingrediënten:
400 gr rundvlees
3 eetl vloeibare palmsuiker (gula jawa)
3 salamblaadjes
1 theel asem
3 eetl water
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 cm laos
1 eetl. ketumbar
2 theel. jinten
1 theel zout
4 kemirinoten
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de bboemboe, het asemwater, de salam en de palmsuiker door het vlees en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan 1 eelt olie en stoof het vlees hierin zachtjes gaar en droog. Schep het vlees uit de wok/wadjan en voeg de olie toe. Bak in de olie het vlees daarna goudbruin.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.