Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Dendeng Kelam - zoete plakjes rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Dendeng Kelam
zoete plakjes rundvlees

Bahan-bahan;
ingrediënten:
400 gr rundvlees
3 eetl vloeibare palmsuiker (gula jawa)
3 salamblaadjes
1 theel asem
3 eetl water
4 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten
6 teentjes knoflook
5 cm laos
1 eetl. ketumbar
2 theel. jinten
1 theel zout
4 kemirinoten

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de asem met het water. Snijd het vlees in dunne plakjes. Meng de bboemboe, het asemwater, de salam en de palmsuiker door het vlees en laat dit 15 minuten intrekken.
Verhit in een wok/wadjan 1 eelt olie en stoof het vlees hierin zachtjes gaar en droog. Schep het vlees uit de wok/wadjan en voeg de olie toe. Bak in de olie het vlees daarna goudbruin.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 61 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902592