Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Sambal Goreng Jamur Tiram - oesterzwammen in pittige romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Goreng Jamur Tiram
oesterzwammen in pittige romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr oesterzwammen
300 ml kokosmelk
2 rode lomboks
2 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
4 cm lengkuas/laos
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 sjalotjes
2 theentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
1 eetl zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oesterzwammen in reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de lomboks en de oesterzwammen toe en breng aan de kook.
Kook het verder zachtjes gaar en totdat de saus indikt. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 319 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925586