zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Cincang Nias - gestoofd gekruid varkensvlees
- Lumpia Segitiga - driehoek lumpia
- Paad Paag Naam Mun Hoy - broccoli in oestersaus
- Kekian - Peranakan garnalen en kip cake
- Cendol - een verfrissende drank
- Sambal rawit kecap
- Jamur Merang Goreng Kemangi - gebakken champignons met kemangi
- Nasi Goreng Selimut - gebakken rijst met een omelet
- Pancong - kokoscake
Sambal Goreng Jamur Tiram - oesterzwammen in pittige romige saus


Sambal Goreng Jamur Tiram
oesterzwammen in pittige romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr oesterzwammen
300 ml kokosmelk
2 rode lomboks
2 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
4 cm lengkuas/laos
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 sjalotjes
2 theentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oesterzwammen in reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de lomboks en de oesterzwammen toe en breng aan de kook.
Kook het verder zachtjes gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
oesterzwammen in pittige romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr oesterzwammen
300 ml kokosmelk
2 rode lomboks
2 salam blad
2 jeruk purut blaadjes
4 cm lengkuas/laos
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 sjalotjes
2 theentjes knoflook
1 theel terasi/trasi
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de oesterzwammen in reepjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in dunne ringen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de jeruk purut en de laos voor 3 minuten. Voeg dan de kokosmelk, de lomboks en de oesterzwammen toe en breng aan de kook.
Kook het verder zachtjes gaar en totdat de saus indikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.