Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Cakep Ayam - in bananenblad gestoomde gekruide kip uit Bali

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Cakep Ayam
in bananenblad gestoomde gekruide kip uit Bali

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kipfilet
6 salam blad
6 stukken bananenblad (20x20cm)

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode rawits
3 cm jahe
3 cm kencur
3 cm kunyit
1/2 theel peper
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
4 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine gelijke stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta en meng dit met de kip.
Neem een stuk bananenblad en leg daarop 2 eetl van het kipmengsel en 1 salamblad en vouw het daarna dicht als een pakketjes. Zet de uiteinden vast met biteng.
Stoom de pakketjes daarna voor 30 minuten totdat de kip gaar is geworden.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 214 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41932458