zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pallu Kaloa - Gebakken gekruid rundvlees
- Zoetzure gestoofde kip
- Lao Jiang Ji - 老姜鸡 - oude gember kip
- Sup Daging Tetelan Sawi Putih - rundvlees soep met kool
- Itiak Lado Mudo - gebakken eend in kruidige romige saus
- Konro Makassar -rundvleessoep
- Soto Pekalongan - pittige rundvlees soep uit Pekalongan
- Sambal Goreng Godok II - groenten met petehbonen
- Ayam Padang
- Sambal trasi 3
Nasi Bawang Putih - knoflookrijst


Nasi Bawang Putih
knoflookrijst
knoflookrijst
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
200 gr. rijst
6 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
500 ml. kippenbouillon (zie recept)
2 theel. rijstwijn
2 eetl. olie
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de gember en de knoflook fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 1 minuut. Voeg dan de rijstwijn en de rijst toe en bak dit eerst voor 1 minuut. Dan de kippenbouillon met wat zout toevoegen en de rijst in 25 minuten afgesloten zachtjes gaar koken.
Ingrediënten:
200 gr. rijst
6 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
500 ml. kippenbouillon (zie recept)
2 theel. rijstwijn
2 eetl. olie
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de gember en de knoflook fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 1 minuut. Voeg dan de rijstwijn en de rijst toe en bak dit eerst voor 1 minuut. Dan de kippenbouillon met wat zout toevoegen en de rijst in 25 minuten afgesloten zachtjes gaar koken.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.