Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Nasi Bawang Putih - knoflookrijst

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Nasi Bawang Putih
knoflookrijst
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
200 gr. rijst
6 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
500 ml. kippenbouillon (zie recept)
2 theel. rijstwijn
2 eetl. olie
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de gember en de knoflook fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 1 minuut. Voeg dan de rijstwijn en de rijst toe en bak dit eerst voor 1 minuut. Dan de kippenbouillon met wat zout toevoegen en de rijst in 25 minuten afgesloten zachtjes gaar koken.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 205 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41902440