logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Bawang Putih
knoflookrijst
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
200 gr. rijst
6 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
500 ml. kippenbouillon (zie recept)
2 theel. rijstwijn
2 eetl. olie
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de gember en de knoflook fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 1 minuut. Voeg dan de rijstwijn en de rijst toe en bak dit eerst voor 1 minuut. Dan de kippenbouillon met wat zout toevoegen en de rijst in 25 minuten afgesloten zachtjes gaar koken.

Add comment

Submit

who is online

We have 167 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420421