gekruide gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 teentjes knoflook
3 eetl olie
4 eetl ketjap manis
4 rode lomboks
1 cm gember (jahe/djahé)
1 limoen (sap)
zout naar smaak
1 theel palmsuiker (gula jawa)
2 sjalotten
225 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de knoflook, de gember, de ketumbar, de lomboks en de jinten fijn tot een pasta. Snijd de kip open en druk het plan. Wrijf de kip in met het zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten samen met de pasta voor 2 minuten. Voeg dan het water, de ketjap, het zout en de suiker. Vervolgens de kip en laat het geheel zachtjes 30 minuten stoven. Haal de kip uit de wok/wadjan en rooster deze vervolgens in 10-15 minuten boven een houtskoolvuurtje verder gaar en bruin. Serveer de kip met de saus uit de wok/wadjan.
ingrediënten:
1 kip
1/2 theel ketumbar
1/2 theel jinten
2 teentjes knoflook
3 eetl olie
4 eetl ketjap manis
4 rode lomboks
1 cm gember (jahe/djahé)
1 limoen (sap)
zout naar smaak
1 theel palmsuiker (gula jawa)
2 sjalotten
225 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten fijn. Wrijf of maal de knoflook, de gember, de ketumbar, de lomboks en de jinten fijn tot een pasta. Snijd de kip open en druk het plan. Wrijf de kip in met het zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten samen met de pasta voor 2 minuten. Voeg dan het water, de ketjap, het zout en de suiker. Vervolgens de kip en laat het geheel zachtjes 30 minuten stoven. Haal de kip uit de wok/wadjan en rooster deze vervolgens in 10-15 minuten boven een houtskoolvuurtje verder gaar en bruin. Serveer de kip met de saus uit de wok/wadjan.