banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 5 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Icon Write a comment
Ayam Panggang Cabai Hijau - geroosterde kip met groene peper

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Panggang Cabai Hijau
geroosterde kip met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 groene lomboks
1 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
4 jeruk purut blaadjes
1 theel ketumbar, geroosterd
1/3 theel jinten, geroosterd
2 theel terasi/trasi
2 eetl vissaus
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met de olie en rooster deze boven een houtskoolvuurtje halfgaar*.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng het al roerend aan de kook en kook totdat de saus indikt. Voeg dan de kip toe en kook deze op laag vuur verder gaar en totdat de saus vrijwel is verdampt.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje verder bruin en krokant.

* tip: het roosteren kan ook in de oven
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 215 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40586601