Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Ayam Panggang Cabai Hijau - geroosterde kip met groene peper

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Panggang Cabai Hijau
geroosterde kip met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 groene lomboks
1 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
4 jeruk purut blaadjes
1 theel ketumbar, geroosterd
1/3 theel jinten, geroosterd
2 theel terasi/trasi
2 eetl vissaus
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met de olie en rooster deze boven een houtskoolvuurtje halfgaar*.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng het al roerend aan de kook en kook totdat de saus indikt. Voeg dan de kip toe en kook deze op laag vuur verder gaar en totdat de saus vrijwel is verdampt.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje verder bruin en krokant.

* tip: het roosteren kan ook in de oven
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 220 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091735