Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 11 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 1 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Ayam Panggang Cabai Hijau - geroosterde kip met groene peper

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Panggang Cabai Hijau
geroosterde kip met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 groene lomboks
1 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
4 jeruk purut blaadjes
1 theel ketumbar, geroosterd
1/3 theel jinten, geroosterd
2 theel terasi/trasi
2 eetl vissaus
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met de olie en rooster deze boven een houtskoolvuurtje halfgaar*.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng het al roerend aan de kook en kook totdat de saus indikt. Voeg dan de kip toe en kook deze op laag vuur verder gaar en totdat de saus vrijwel is verdampt.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje verder bruin en krokant.

* tip: het roosteren kan ook in de oven
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 79 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41420490