geroosterde kip met groene peper
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 groene lomboks
1 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
4 jeruk purut blaadjes
1 theel ketumbar, geroosterd
1/3 theel jinten, geroosterd
2 theel terasi/trasi
2 eetl vissaus
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met de olie en rooster deze boven een houtskoolvuurtje halfgaar*.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng het al roerend aan de kook en kook totdat de saus indikt. Voeg dan de kip toe en kook deze op laag vuur verder gaar en totdat de saus vrijwel is verdampt.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje verder bruin en krokant.
* tip: het roosteren kan ook in de oven