Recente reacties

@frankis vijfkruiden poeder, iedereen heeft een eigen versie
bumbu ngohiong staat niet beschreven hier en zoekopdracht op kokkie belanda levert niets op
Pietje Bel 26 days ago
Veel toegepast is het afdekken van de aardappelpuree met een dun laagje paneermeel met daar bovenop wat klontjes boter. De laatste minuten onder de grill zorgen voor een aantrekkelijk krokant korstje.
kokkieblanda 1 months ago Ambyachi Kadi - mango kip curry
@mimija, is de marinade die meegaat met de kip
hallo,
moet de santen tegelijk met kip in de wok voor het aan braden,
Ik gebruikte 3 tomaten en was prima
Write a comment
Ayam Panggang Cabai Hijau
geroosterde kip met groene peper

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
8 groene lomboks
1 serai/sereh/citroengras
4 cm lengkuas/laos
4 jeruk purut blaadjes
1 theel ketumbar, geroosterd
1/3 theel jinten, geroosterd
2 theel terasi/trasi
2 eetl vissaus
1 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Wrijf de kip in met de olie en rooster deze boven een houtskoolvuurtje halfgaar*.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng het al roerend aan de kook en kook totdat de saus indikt. Voeg dan de kip toe en kook deze op laag vuur verder gaar en totdat de saus vrijwel is verdampt.
Schep de kip uit de pan en rooster deze boven een houtskoolvuurtje verder bruin en krokant.

* tip: het roosteren kan ook in de oven
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 89 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42577578