Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Garang asem ceker - gestoomde gekruide kipklauwtjes

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Garang asem ceker
gestoomde gekruide kipklauwtjes


Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kip klauwtjes
2 sereh
2 salam blaadjes
3 cm jahe
1/2 eetl zout
7 beliming wuluh (sterfruit)
15 groene tomaten
200 ml water
bananenbladeren
biteng

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 groene rawits
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
3 kemiri nootjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sereh en de jahe in plakjes, snijd de tomaten in stukjes en de belimbing in dunne plakjes en de salam in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de bumbu met de kip en laat dit 30 minuten intrekken. Vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar mengen.
Verpak de klauwtjes in bananenblad als een pakketje en zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom vervolgens de pakketjes in 45 minuten gaar.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 141 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42101038