logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Garang asem ceker
gestoomde gekruide kipklauwtjes


Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kip klauwtjes
2 sereh
2 salam blaadjes
3 cm jahe
1/2 eetl zout
7 beliming wuluh (sterfruit)
15 groene tomaten
200 ml water
bananenbladeren
biteng

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 groene rawits
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
3 kemiri nootjes

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sereh en de jahe in plakjes, snijd de tomaten in stukjes en de belimbing in dunne plakjes en de salam in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de bumbu met de kip en laat dit 30 minuten intrekken. Vervolgens alle ingrediënten goed door elkaar mengen.
Verpak de klauwtjes in bananenblad als een pakketje en zet de uiteinden vast met de prikkers en stoom vervolgens de pakketjes in 45 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 137 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154707