banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Garang Asem Ayam - gekruide gestoomde kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Garang Asem Ayam
gekruide gestoomde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 groene lomboks
24 rode rawits
6 belimbing wuluh
4 groene tomaten
2 lente-uitjes
50 gr kemangi blad
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
750 ml kokosmelk
4 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
4 cm laos
16 bananen blad
biteng

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm jahe
1 eetl ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 24 stukjes, de lomboks in ringen en de beliming in plakken. Snijd de tomaten in stukjes en de lente-uitjes in 1 cm lange stukjes. Rasp de laos, snijde sereh in stukken en scheur de salam in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de kip met de bumbu, het zout en de palmsuiker en laat dit 30 minuten intrekken. Dan de lomboks, de rawits, de belimbing, de tomaat, de lente-ui, de kemangi en de kokosmelk toevoegen en meng alles goed.
Verdeel het mengsel daarna in 8 porties. Neem 2 bananenbladeren per keer en leg daarop de sereh, de salam en de laos en dan de porties van het mengsel. Voeuw het dicht en zet het vast met biteng. Stoom het pakketjes vervolgens zachtjes in 1 uur gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39944895