banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 3 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 4 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 5 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Garang Asem Ayam - gekruide gestoomde kip
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Garang Asem Ayam
gekruide gestoomde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 groene lomboks
24 rode rawits
6 belimbing wuluh
4 groene tomaten
2 lente-uitjes
50 gr kemangi blad
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
750 ml kokosmelk
4 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
4 cm laos
16 bananen blad
biteng

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm jahe
1 eetl ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 24 stukjes, de lomboks in ringen en de beliming in plakken. Snijd de tomaten in stukjes en de lente-uitjes in 1 cm lange stukjes. Rasp de laos, snijde sereh in stukken en scheur de salam in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de kip met de bumbu, het zout en de palmsuiker en laat dit 30 minuten intrekken. Dan de lomboks, de rawits, de belimbing, de tomaat, de lente-ui, de kemangi en de kokosmelk toevoegen en meng alles goed.
Verdeel het mengsel daarna in 8 porties. Neem 2 bananenbladeren per keer en leg daarop de sereh, de salam en de laos en dan de porties van het mengsel. Voeuw het dicht en zet het vast met biteng. Stoom het pakketjes vervolgens zachtjes in 1 uur gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 74 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37052464