Garang Asem Ayam
gekruide gestoomde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 groene lomboks
24 rode rawits
6 belimbing wuluh
4 groene tomaten
2 lente-uitjes
50 gr kemangi blad
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
750 ml kokosmelk
4 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
4 cm laos
16 bananen blad
biteng
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm jahe
1 eetl ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 24 stukjes, de lomboks in ringen en de beliming in plakken. Snijd de tomaten in stukjes en de lente-uitjes in 1 cm lange stukjes. Rasp de laos, snijde sereh in stukken en scheur de salam in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de kip met de bumbu, het zout en de palmsuiker en laat dit 30 minuten intrekken. Dan de lomboks, de rawits, de belimbing, de tomaat, de lente-ui, de kemangi en de kokosmelk toevoegen en meng alles goed.
Verdeel het mengsel daarna in 8 porties. Neem 2 bananenbladeren per keer en leg daarop de sereh, de salam en de laos en dan de porties van het mengsel. Voeuw het dicht en zet het vast met biteng. Stoom het pakketjes vervolgens zachtjes in 1 uur gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rempah - gebakken gekruide kokos
- Chow Mein - 鸡肉炒面 - gebakken mie met kip
- Ayam Kodok
- Zoetzure kool
- Sate Komoh - sate van rundvlees met een kokosmelk saus
- Babi Panggang Istimewa - krokant geroosterd spek
- Guay Tiaw Paad Siew - gebakken mie
- Ayam Tumis Weijen - roerbak van kip met sesamzaad
- Ayam Baboto - kipfilet in kokosmelk
- Tim Ayam Jawa - gekruide gestoomde kip met sambal
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...