Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Garang Asem Ayam - gekruide gestoomde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Garang Asem Ayam
gekruide gestoomde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 groene lomboks
24 rode rawits
6 belimbing wuluh
4 groene tomaten
2 lente-uitjes
50 gr kemangi blad
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
750 ml kokosmelk
4 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
4 cm laos
16 bananen blad
biteng

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm jahe
1 eetl ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 24 stukjes, de lomboks in ringen en de beliming in plakken. Snijd de tomaten in stukjes en de lente-uitjes in 1 cm lange stukjes. Rasp de laos, snijde sereh in stukken en scheur de salam in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de kip met de bumbu, het zout en de palmsuiker en laat dit 30 minuten intrekken. Dan de lomboks, de rawits, de belimbing, de tomaat, de lente-ui, de kemangi en de kokosmelk toevoegen en meng alles goed.
Verdeel het mengsel daarna in 8 porties. Neem 2 bananenbladeren per keer en leg daarop de sereh, de salam en de laos en dan de porties van het mengsel. Voeuw het dicht en zet het vast met biteng. Stoom het pakketjes vervolgens zachtjes in 1 uur gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067336