Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Garang Asem Ayam - gekruide gestoomde kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Garang Asem Ayam
gekruide gestoomde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 groene lomboks
24 rode rawits
6 belimbing wuluh
4 groene tomaten
2 lente-uitjes
50 gr kemangi blad
1 eetl zout
2 theel palmsuiker
750 ml kokosmelk
4 salam blaadjes
2 sereh/citroengras
4 cm laos
16 bananen blad
biteng

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kemiri noten
2 cm jahe
1 eetl ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 24 stukjes, de lomboks in ringen en de beliming in plakken. Snijd de tomaten in stukjes en de lente-uitjes in 1 cm lange stukjes. Rasp de laos, snijde sereh in stukken en scheur de salam in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de kip met de bumbu, het zout en de palmsuiker en laat dit 30 minuten intrekken. Dan de lomboks, de rawits, de belimbing, de tomaat, de lente-ui, de kemangi en de kokosmelk toevoegen en meng alles goed.
Verdeel het mengsel daarna in 8 porties. Neem 2 bananenbladeren per keer en leg daarop de sereh, de salam en de laos en dan de porties van het mengsel. Voeuw het dicht en zet het vast met biteng. Stoom het pakketjes vervolgens zachtjes in 1 uur gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 132 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911191