Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Garang Asem - stoofpotje van kip met kool

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Garang Asem
stoofpotje van kip met kool

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 chinese kool
5 cm kunyit
2 sereh stengels
5 theel zout
1 eetl palmsuiker
2000 ml water
1 eetl asem (tamarinde)
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 kemiri noten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel trassi
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes. Rooster de kunyit en snijd deze in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kool in stukken.
Verhit in een pan het water en voeg de kip toe en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kunyit en de sereh voor 5 minuten en voeg dit bij de kip en roer. Dan de kool, het zout, de palmsuiker en de asem toevoegen en kook het zachtjes gaar.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 154 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42100635