zoeken
Recente reacties

22 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Sate Menado - sate van varkensvlees uit Menado
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Base wangenan - Balinese basis boemboe
- Sate kikil bumbu kacang pedas - sate kikil in pittige pindasaus
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos
- Sangsang - Gekruid varkensvlees
- Satee Kai - saté van kip
- Sambal Goreng Betawi Asem Manis 2
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Garang Asem - stoofpotje van kip met kool


Garang Asem
stoofpotje van kip met kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 chinese kool
5 cm kunyit
2 sereh stengels
5 theel zout
1 eetl palmsuiker
2000 ml water
1 eetl asem (tamarinde)
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 kemiri noten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes. Rooster de kunyit en snijd deze in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kool in stukken.
Verhit in een pan het water en voeg de kip toe en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kunyit en de sereh voor 5 minuten en voeg dit bij de kip en roer. Dan de kool, het zout, de palmsuiker en de asem toevoegen en kook het zachtjes gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.