logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Garang Asem
stoofpotje van kip met kool

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 chinese kool
5 cm kunyit
2 sereh stengels
5 theel zout
1 eetl palmsuiker
2000 ml water
1 eetl asem (tamarinde)
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 kemiri noten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel trassi
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes. Rooster de kunyit en snijd deze in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kool in stukken.
Verhit in een pan het water en voeg de kip toe en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kunyit en de sereh voor 5 minuten en voeg dit bij de kip en roer. Dan de kool, het zout, de palmsuiker en de asem toevoegen en kook het zachtjes gaar.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 137 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397729