Garang Asem
stoofpotje van kip met kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1/2 chinese kool
5 cm kunyit
2 sereh stengels
5 theel zout
1 eetl palmsuiker
2000 ml water
1 eetl asem (tamarinde)
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 kemiri noten
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 12 stukjes. Rooster de kunyit en snijd deze in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de kool in stukken.
Verhit in een pan het water en voeg de kip toe en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kunyit en de sereh voor 5 minuten en voeg dit bij de kip en roer. Dan de kool, het zout, de palmsuiker en de asem toevoegen en kook het zachtjes gaar.