Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Kerak Telor - Betawi - gebakken gevulde omelet met kleefrijst

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Kerak Telor - Betawi
gebakken gevulde omelet met kleefrijst

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr witte kleefrijst
4 eendeneieren
4 eetl bawang goreng
5 eetl serundeng
4 rode rawits
3 theel zout
1 1/2 theel peper
1 1/2 theel palmsuiker
4 eetl ebi, gemalen
water
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de rawits in dunne plakjes. Was de kleefrijst en laat het tenminste 2 uur staan met water. Verhit een pan en leg daarop 1 eetl kleefrijst, dek af en kook de rijst voor 2-3 minuten. Klop 1 ei los en leg dit op de rijst samen met 1 eetl bawang goreng, 1 eetl serundeng, 1/2 eetl ebi, 1 rawit, 1 theel zout, 1/2 theel peper en 1/2 theel palmsuiker. Meng alles goed en druk dit plat in de pan en bak totdat het begint te geuren. Herhaal dit nog 3 maal. De laatste laag is met de overgebleven ingrediënten.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 54 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41017652