Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
kari Telor

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
kari Telor
eier gerecht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
11 hardgekookte eieren
3 salamblaadjes
400 ml. kokosmelk
3 lente-uitjes, gesnipperd
olie

Haluskan:
boemboe:
3 sjalotten, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
2 theel sambal ulek (zie recept)
3 kemirienoten, gepoft en fijngestampt
1 theel ketumbar
1 theel djinten
1 theel kunyit (kurkuma)
1/2 theel laos
1/2 theel jahe/djahé
1 theel gula jawa

Cara Membuat:
bereiding:
Pel de eieren en halveer 8 eieren in de lengte en de overige in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit wat olie in een wok/wadjan en fruit daarin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de kokosmelk en de salamblaadjes toe. Laat alles 4 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de gehalveerde eieren in de saus en laat dit zachtjes verder stoven totdat er nog 3/4 van de saus over is. Roer de stukjes ei door de saus en serveer met daarover gestrooide lente-uitjes
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 146 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42264778