Semur Daging
in kecap gestoofd stukjes rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1 pijpje kaneel
1/4 theel nootmuskaat
2 kruidnagels
1 tomaat
3 eetl kecap manis
1/2 theel zout
600 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1 theel zwarte peperkorrels
4 kemiri noten
5 teentjes knoflook
6 sjalotten
2 cm jahe
Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes en de tomaat in kleine partjes. Rooster de ketumbar, de peper en de kemiri droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de kaneel, de nootmuskaat en de kruidnagelen toe en bak dit voor 5 minuten. Voeg dan de toaat, de kecap en het water toe en laat het geheel zachtjes 45 minuten sudderen totdat het gaar is. Besprenkel het met de bawang goreng en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sanok - groenten en fruit in zoete kokosmelk
- Lento goreng - Gebakken koekjes van oogbonen en cassave
- Telur areh - gestoomd gekruid ei
- Singgang Daging - gebakken zoete spareribs
- Acer Jahe
- Gore-Gore Sulawesi - pittig rundvlees uit midden Sulawesi
- Ayam Bakar Kuah Santan - geroosterde kip in kokosmelksaus
- Pempek lenjer - visdeeg
- Es cream jeruk kelap muda
- Palai Udang - Geroosterde garnalenpakketjes
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Daging - in kecap gestoofd stukjes rundvlees
- Details
- Copyright: FM Wiedenhoff/KokkieBlanda