banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 10 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
Icon Write a comment
Semur Daging Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Daging Betawi
smoor van rundvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runndvlees (schenkel)
300 gr aardappelen, in partjes en gebakken
4 sjalotjes
1 salam blad
2 tomaten
1/2 theel nootmuskaat
3 kruidnagels
3 cm kaneel
8 eetl kecap manis
1 theel zout
1500 ml water
2 eetl boter

Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
6 kemiri noten, geroosterd
2 theel ketumbar
1/8 theel jinten

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de tomaten fijn.
Verhit in een pan de boter en fruit de bumbu met de sjalotjes en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht.
Dan de nootmuskaat, de kruidnagel, de kaneel, de kecap en het zout toevoegen en meng goed. Schep dan de aardappelen erdoor en voeg het water toe en kook het vlees zachtjes gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 113 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39635585