banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
Rene 11 days ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 4 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
Icon Write a comment
Semur Daging Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Daging Betawi
smoor van rundvlees uit Jakarta

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runndvlees (schenkel)
300 gr aardappelen, in partjes en gebakken
4 sjalotjes
1 salam blad
2 tomaten
1/2 theel nootmuskaat
3 kruidnagels
3 cm kaneel
8 eetl kecap manis
1 theel zout
1500 ml water
2 eetl boter

Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
6 kemiri noten, geroosterd
2 theel ketumbar
1/8 theel jinten

Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de tomaten fijn.
Verhit in een pan de boter en fruit de bumbu met de sjalotjes en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht.
Dan de nootmuskaat, de kruidnagel, de kaneel, de kecap en het zout toevoegen en meng goed. Schep dan de aardappelen erdoor en voeg het water toe en kook het vlees zachtjes gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 102 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40075014