smoor van rundvlees uit Jakarta
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr runndvlees (schenkel)
300 gr aardappelen, in partjes en gebakken
4 sjalotjes
1 salam blad
2 tomaten
1/2 theel nootmuskaat
3 kruidnagels
3 cm kaneel
8 eetl kecap manis
1 theel zout
1500 ml water
2 eetl boter
Haluskan:
bumbu:
7 teentjes knoflook
2 cm jahe
6 kemiri noten, geroosterd
2 theel ketumbar
1/8 theel jinten
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de tomaten fijn.
Verhit in een pan de boter en fruit de bumbu met de sjalotjes en de salam voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de tomaten toe en bak deze zacht.
Dan de nootmuskaat, de kruidnagel, de kaneel, de kecap en het zout toevoegen en meng goed. Schep dan de aardappelen erdoor en voeg het water toe en kook het vlees zachtjes gaar. Strooi de bawang goreng erover en serveer.