Logon3

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 7 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
Icon Write a comment
Wajik - cake van kleefrijst met gula jawa

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Wajik
cake van kleefrijst met gula jawa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr witte kleefrijst
250 ml water
1 pandanblad
125 ml gula jawastroop
80 ml santen asli (dikke kokosmelk)
snufje zout

Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst gedurende 2 minuten onder stromend water en laat het dan tenminste 4 uur weken. Spoel de rijst opnieuw tot het water helder blijft. Doe vervolgens de rijst, het water en het pandanblad in rijstkoker of stomer en kook dit ongeveer 20 minuten of totdat het vocht is verdampt.
Voeg dan de gula jawstroop toe, de kokosmelk en het zout en stoom het geheel 15 minuten. Spreid daarna de rijst uit op een blad en vorm een laag van 2,5 cm dik. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Maak een scherp mes met warm water nat en snijd de rijst in ruitjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 217 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40815712