cake van kleefrijst met gula jawa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr witte kleefrijst
250 ml water
1 pandanblad
125 ml gula jawastroop
80 ml santen asli (dikke kokosmelk)
snufje zout
Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst gedurende 2 minuten onder stromend water en laat het dan tenminste 4 uur weken. Spoel de rijst opnieuw tot het water helder blijft. Doe vervolgens de rijst, het water en het pandanblad in rijstkoker of stomer en kook dit ongeveer 20 minuten of totdat het vocht is verdampt.
Voeg dan de gula jawstroop toe, de kokosmelk en het zout en stoom het geheel 15 minuten. Spreid daarna de rijst uit op een blad en vorm een laag van 2,5 cm dik. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Maak een scherp mes met warm water nat en snijd de rijst in ruitjes.
ingrediënten:
250 gr witte kleefrijst
250 ml water
1 pandanblad
125 ml gula jawastroop
80 ml santen asli (dikke kokosmelk)
snufje zout
Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst gedurende 2 minuten onder stromend water en laat het dan tenminste 4 uur weken. Spoel de rijst opnieuw tot het water helder blijft. Doe vervolgens de rijst, het water en het pandanblad in rijstkoker of stomer en kook dit ongeveer 20 minuten of totdat het vocht is verdampt.
Voeg dan de gula jawstroop toe, de kokosmelk en het zout en stoom het geheel 15 minuten. Spreid daarna de rijst uit op een blad en vorm een laag van 2,5 cm dik. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Maak een scherp mes met warm water nat en snijd de rijst in ruitjes.