banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 6 months ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 7 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 8 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 8 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Icon Write a comment
Wajik - cake van kleefrijst met gula jawa

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Wajik
cake van kleefrijst met gula jawa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr witte kleefrijst
250 ml water
1 pandanblad
125 ml gula jawastroop
80 ml santen asli (dikke kokosmelk)
snufje zout

Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst gedurende 2 minuten onder stromend water en laat het dan tenminste 4 uur weken. Spoel de rijst opnieuw tot het water helder blijft. Doe vervolgens de rijst, het water en het pandanblad in rijstkoker of stomer en kook dit ongeveer 20 minuten of totdat het vocht is verdampt.
Voeg dan de gula jawstroop toe, de kokosmelk en het zout en stoom het geheel 15 minuten. Spreid daarna de rijst uit op een blad en vorm een laag van 2,5 cm dik. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Maak een scherp mes met warm water nat en snijd de rijst in ruitjes.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 144 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
37597815