logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Wajik
cake van kleefrijst met gula jawa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr witte kleefrijst
250 ml water
1 pandanblad
125 ml gula jawastroop
80 ml santen asli (dikke kokosmelk)
snufje zout

Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst gedurende 2 minuten onder stromend water en laat het dan tenminste 4 uur weken. Spoel de rijst opnieuw tot het water helder blijft. Doe vervolgens de rijst, het water en het pandanblad in rijstkoker of stomer en kook dit ongeveer 20 minuten of totdat het vocht is verdampt.
Voeg dan de gula jawstroop toe, de kokosmelk en het zout en stoom het geheel 15 minuten. Spreid daarna de rijst uit op een blad en vorm een laag van 2,5 cm dik. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Maak een scherp mes met warm water nat en snijd de rijst in ruitjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 117 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154363