Recente reacties

Shaun 5 days ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Write a comment
Wajik - cake van kleefrijst met gula jawa

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Wajik
cake van kleefrijst met gula jawa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr witte kleefrijst
250 ml water
1 pandanblad
125 ml gula jawastroop
80 ml santen asli (dikke kokosmelk)
snufje zout

Cara membuat:
bereiding:
Was de rijst gedurende 2 minuten onder stromend water en laat het dan tenminste 4 uur weken. Spoel de rijst opnieuw tot het water helder blijft. Doe vervolgens de rijst, het water en het pandanblad in rijstkoker of stomer en kook dit ongeveer 20 minuten of totdat het vocht is verdampt.
Voeg dan de gula jawstroop toe, de kokosmelk en het zout en stoom het geheel 15 minuten. Spreid daarna de rijst uit op een blad en vorm een laag van 2,5 cm dik. Laten afkoelen tot kamertemperatuur. Maak een scherp mes met warm water nat en snijd de rijst in ruitjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 148 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41193775