logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Wadjik ketan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ketan
600 ml kokosmelk
mespunt zout
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl gula jawa (palmsuiker)
750 ml water
1 pandanblad

Cara membuat:
Bereiding:
Was eerst de ketan en meng dit met 300ml kokosmelk, het zout en de sereh. Voeg zoveel water dat de ketan 2 cm onder water staat. Kook de ketan totdat het water is verdampt en laat het nog 10 minuten staan. Haal vervolgens de sereh uit de ketan.
Smelt de palmsuiker in en water en voeg daar het pandanblad, de rest van de kokosmelk en zout naar smaak toe. Laat dit zachtjes koken todat het een dikke stroop geworden is. Verwijder de pandan en meng de ketan door de stroop. Giet het mengsel op een schaal en laat het afkoelen. Snijd de koek dan in ruitjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 158 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420274