zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Daging belaser - kruidig in kokosmelk gestoofd rundvlees
- Gadon daging - gestoomd rundvlees in bananenblad
- Hao You Niu Rou - rundvlees in oestersaus
- Dadar Goeleh
- Ikan Kembung Rica-Rica - makreel in zoetzure saus
- Ayam Masak Bugis - kip in saus
- Pittige lamskerrie met bamboescheuten
- Sayur Bayam Tumis - zacht gebakken spinazie
- Masubah - pannekoek
Wadjik ketan


Wadjik ketan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ketan
600 ml kokosmelk
mespunt zout
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl gula jawa (palmsuiker)
750 ml water
1 pandanblad
Cara membuat:
Bereiding:
Was eerst de ketan en meng dit met 300ml kokosmelk, het zout en de sereh. Voeg zoveel water dat de ketan 2 cm onder water staat. Kook de ketan totdat het water is verdampt en laat het nog 10 minuten staan. Haal vervolgens de sereh uit de ketan.
Smelt de palmsuiker in en water en voeg daar het pandanblad, de rest van de kokosmelk en zout naar smaak toe. Laat dit zachtjes koken todat het een dikke stroop geworden is. Verwijder de pandan en meng de ketan door de stroop. Giet het mengsel op een schaal en laat het afkoelen. Snijd de koek dan in ruitjes.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ketan
600 ml kokosmelk
mespunt zout
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl gula jawa (palmsuiker)
750 ml water
1 pandanblad
Cara membuat:
Bereiding:
Was eerst de ketan en meng dit met 300ml kokosmelk, het zout en de sereh. Voeg zoveel water dat de ketan 2 cm onder water staat. Kook de ketan totdat het water is verdampt en laat het nog 10 minuten staan. Haal vervolgens de sereh uit de ketan.
Smelt de palmsuiker in en water en voeg daar het pandanblad, de rest van de kokosmelk en zout naar smaak toe. Laat dit zachtjes koken todat het een dikke stroop geworden is. Verwijder de pandan en meng de ketan door de stroop. Giet het mengsel op een schaal en laat het afkoelen. Snijd de koek dan in ruitjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.