Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Wadjik ketan

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Wadjik ketan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ketan
600 ml kokosmelk
mespunt zout
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl gula jawa (palmsuiker)
750 ml water
1 pandanblad

Cara membuat:
Bereiding:
Was eerst de ketan en meng dit met 300ml kokosmelk, het zout en de sereh. Voeg zoveel water dat de ketan 2 cm onder water staat. Kook de ketan totdat het water is verdampt en laat het nog 10 minuten staan. Haal vervolgens de sereh uit de ketan.
Smelt de palmsuiker in en water en voeg daar het pandanblad, de rest van de kokosmelk en zout naar smaak toe. Laat dit zachtjes koken todat het een dikke stroop geworden is. Verwijder de pandan en meng de ketan door de stroop. Giet het mengsel op een schaal en laat het afkoelen. Snijd de koek dan in ruitjes.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 296 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41024224