Sambal goreng petis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr petis
50 ml water
3 rode uien
3 witte uien
3 eetl olie
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
10 rode rawits
1 salam blad
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
2 rode lomboks
2 groene lomboks
zout naar smaak
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien in dunne plakjes. Halveer de rawits. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien samen met de boemboe voor 5 minuten. Meng de petis met het water en voeg deze met de salam, de rawits en de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes stoven totdat de olie vrijkomt.
ingrediënten:
150 gr petis
50 ml water
3 rode uien
3 witte uien
3 eetl olie
125 ml dikke kokosmelk (santen asli)
10 rode rawits
1 salam blad
Haluskan:
boemboe:
3 cm laos
2 rode lomboks
2 groene lomboks
zout naar smaak
3 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de uien in dunne plakjes. Halveer de rawits. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien samen met de boemboe voor 5 minuten. Meng de petis met het water en voeg deze met de salam, de rawits en de kokosmelk toe en laat het geheel zachtjes stoven totdat de olie vrijkomt.