banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Soun met paddenstoelen en garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Soun met paddenstoelen en garnalen

Ingrediënten:
200 gr soun / glass noodels
5 stro-champignons
12 garnalen
4 cm jahe
3 teentjes knoflook
1 lente-ui
1 theel zout
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl rijstwijn
250 ml water/kippenbouillon
1 theel peperkorrels
1 rode lombok
1 eetl olie
water

Bereiding:
Week de soun in water voor 15 minuten totdat deze zacht zijn geworden. Laat het daarna uitlekken. Maak de garnalen schoon en kerf de champignons in. Hak de knoflook en het groen van de lente-ui fijn. Snijd de lombok in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze voor 1 minuut.
Verhit een aardewerken pot en leg daarin de soun. Schep daarop de garnalen en dan het zout, de sojasaus, de rijstwijn, de peper en de bouillon. Kook het geheel afgesloten voor 5 minuten. Strooi de lente-ui en de lombok erover en serveer.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 151 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39819801