logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Soun met paddenstoelen en garnalen

Ingrediënten:
200 gr soun / glass noodels
5 stro-champignons
12 garnalen
4 cm jahe
3 teentjes knoflook
1 lente-ui
1 theel zout
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl rijstwijn
250 ml water/kippenbouillon
1 theel peperkorrels
1 rode lombok
1 eetl olie
water

Bereiding:
Week de soun in water voor 15 minuten totdat deze zacht zijn geworden. Laat het daarna uitlekken. Maak de garnalen schoon en kerf de champignons in. Hak de knoflook en het groen van de lente-ui fijn. Snijd de lombok in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze voor 1 minuut.
Verhit een aardewerken pot en leg daarin de soun. Schep daarop de garnalen en dan het zout, de sojasaus, de rijstwijn, de peper en de bouillon. Kook het geheel afgesloten voor 5 minuten. Strooi de lente-ui en de lombok erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 145 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180331