Soun met paddenstoelen en garnalen
Ingrediënten:
200 gr soun / glass noodels
5 stro-champignons
12 garnalen
4 cm jahe
3 teentjes knoflook
1 lente-ui
1 theel zout
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl rijstwijn
250 ml water/kippenbouillon
1 theel peperkorrels
1 rode lombok
1 eetl olie
water
Bereiding:
Week de soun in water voor 15 minuten totdat deze zacht zijn geworden. Laat het daarna uitlekken. Maak de garnalen schoon en kerf de champignons in. Hak de knoflook en het groen van de lente-ui fijn. Snijd de lombok in dunne ringen.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak deze voor 1 minuut.
Verhit een aardewerken pot en leg daarin de soun. Schep daarop de garnalen en dan het zout, de sojasaus, de rijstwijn, de peper en de bouillon. Kook het geheel afgesloten voor 5 minuten. Strooi de lente-ui en de lombok erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
- Karedok - een salade van groenten met pindasaus
- Lontong Tahu Campur
- Angeun Lada - Rundvlees met bamboe in een kruidige saus
- Sambal Cibiuk - pittige frisse sambal van groene rawits
- Abon Sapi
- Miang Pla Too - gekruide makreelsalade
- Babi merah 2
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Klepon - Rijstemeelballetjes gevuld met palmsuiker
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...