Waterspinazie met sambal
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr kangkung (anders 300 gr spinazie)
water
bahan-bahan sambal:
ingrediënten sambal:
6 sjalotten
11 rawits
3 theel. trasi bakar
1 theel. zout
5 eetl. olie
3 limoenen (sap)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de rawits, het zout en de trassi fijn tot een pasta. Meng dit met het limoensap en de olie. Snijd het blad van de kangkung en de jonge stelen vrij grof. Verhit in een pan ruim water en kook daarin de kangkung voor 5 minuten. Giet het af en laat het uitlekken. Serveer de kangkung met de sambal (apart of gemengd).
ingrediënten:
400 gr kangkung (anders 300 gr spinazie)
water
bahan-bahan sambal:
ingrediënten sambal:
6 sjalotten
11 rawits
3 theel. trasi bakar
1 theel. zout
5 eetl. olie
3 limoenen (sap)
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de sjalotten, de rawits, het zout en de trassi fijn tot een pasta. Meng dit met het limoensap en de olie. Snijd het blad van de kangkung en de jonge stelen vrij grof. Verhit in een pan ruim water en kook daarin de kangkung voor 5 minuten. Giet het af en laat het uitlekken. Serveer de kangkung met de sambal (apart of gemengd).