zoeken
Recente reacties

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Telur Sambal Petis - eieren in een pittige saus
- Sambal Curaçao - sambal van promente
- Santen - bereiding van kokosmelk
- Lempah - een pittige soep van runderribjes
- Ayam Panggang Bumbu Kuning - geroosterde kip met gele saus
- Babi pedis dan daun papaya -varkensvlees met papayablad
- Sate babi sempurna - geroosterd varkensvlees
- Sambal Goreng Tempe - gebakken reepjes tempe
- Mu Pad Khiew Wan Hor Pai - pasteitjes met varkensvlees
- Sate Ayam Bumbu Kemiri - gekruide kipsate
Ayam Panggang Kecap Tomat - geroosterde gekruide kip met een pittige sambal tomat


Ayam Panggang Kecap Tomat
geroosterde gekruide kip met een pittige sambal tomat
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
200 ml water
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
1 theel zout
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
Sambal Tomat:
10 rode rawits
2 tomaten
1 eetl limoen, sap
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten en de rawits in stukjes.
Wrijf de kip in met de kecap, het asamwater, het zout en 100 ml water en laat dit tenminste 1 uur marineren. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar. Kan ook in de oven (45 minuten).
Verhit in een pan 100 ml water samen met de bumbu en breng aan de kook. Meng dan de tomaten, de rawits, het zout en het limoensap erdoor.
Serveer de kip met de sambal.
geroosterde gekruide kip met een pittige sambal tomat
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
200 ml water
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
1 theel zout
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
Sambal Tomat:
10 rode rawits
2 tomaten
1 eetl limoen, sap
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten en de rawits in stukjes.
Wrijf de kip in met de kecap, het asamwater, het zout en 100 ml water en laat dit tenminste 1 uur marineren. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar. Kan ook in de oven (45 minuten).
Verhit in een pan 100 ml water samen met de bumbu en breng aan de kook. Meng dan de tomaten, de rawits, het zout en het limoensap erdoor.
Serveer de kip met de sambal.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.