Ayam Panggang Kecap Tomat
geroosterde gekruide kip met een pittige sambal tomat
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
200 ml water
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
1 theel zout
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker
Sambal Tomat:
10 rode rawits
2 tomaten
1 eetl limoen, sap
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten en de rawits in stukjes.
Wrijf de kip in met de kecap, het asamwater, het zout en 100 ml water en laat dit tenminste 1 uur marineren. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar. Kan ook in de oven (45 minuten).
Verhit in een pan 100 ml water samen met de bumbu en breng aan de kook. Meng dan de tomaten, de rawits, het zout en het limoensap erdoor.
Serveer de kip met de sambal.
Zoeken
Laatst gelezen
- Serundeng 1 - gebakken kokos met pinda's
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Semur Lidah - ossetong in nootmuskaatsaus
- Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
- Sateh pusut siap - saté van kipgehakt
- Tumis Cumi-Cumi - gebakken inktvis
- Mu Doenjang Guk 무된장국 - soep van radijs met doenjang
- Rujak (Mi) Juhi - bami met pindasaus
Recente Reacties
Sambal Miso
5 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
6 days agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
1 month agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...