banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Jcm Avatar
Jet van Steijn 5 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 6 days ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Panggang Kecap Tomat
geroosterde gekruide kip met een pittige sambal tomat

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (750 gr)
200 ml water
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
1 theel zout

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 eetl zout
1 eetl palmsuiker

Sambal Tomat:
10 rode rawits
2 tomaten
1 eetl limoen, sap
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 10 stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de tomaten en de rawits in stukjes.
Wrijf de kip in met de kecap, het asamwater, het zout en 100 ml water en laat dit tenminste 1 uur marineren. Rooster de kip daarna boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar. Kan ook in de oven (45 minuten).
Verhit in een pan 100 ml water samen met de bumbu en breng aan de kook. Meng dan de tomaten, de rawits, het zout en het limoensap erdoor.
Serveer de kip met de sambal.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 91 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36364923