logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Zoetzure sambal goreng

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr restjes vlees of kip
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel sambal trassi (zie recept)
1 theel asem
4 eetl water
3 theel gula jawa
50 ml azijn
olie
zout naar smaak

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de koflook fijn. Meng het water met de asem. Snijd vervolgens het vlees in blokjes. Wrijf of maal vervolgens de sjalotten, de knoflook, het zout en de sambal fijn tot een boemboe (pasta) Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Dan het asemwater toevoegen en dit nog 5 minuten laten stoven. Vervolgens de suiker en de azijn toevoegen en laat het geheel sudderen todat de suiker is opgelost.

Add comment

Submit

who is online

We have 170 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160617