Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Zoetzure sambal goreng

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Zoetzure sambal goreng

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr restjes vlees of kip
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 theel sambal trassi (zie recept)
1 theel asem
4 eetl water
3 theel gula jawa
50 ml azijn
olie
zout naar smaak

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotten en de koflook fijn. Meng het water met de asem. Snijd vervolgens het vlees in blokjes. Wrijf of maal vervolgens de sjalotten, de knoflook, het zout en de sambal fijn tot een boemboe (pasta) Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Dan het asemwater toevoegen en dit nog 5 minuten laten stoven. Vervolgens de suiker en de azijn toevoegen en laat het geheel sudderen todat de suiker is opgelost.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 291 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41018801