zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sambal jeruk nipis
- Bumbu Dendeng - gekruid gebakken vlees
- Plamuk Pad Namprik Pao - Inktvis in chili olie
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
- Kare Udang Kering - gebakken kerrie garnalen
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Sambal Goreng Bledeg - een bliksemse kip met eieren
- Soto Tangkar-vleessoep
- Piendang Kunyit - rundvlees in saus
- Rendang - rendang van rundvlees
Zuur van gebakken vis


Zuur van gebakken vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 schelvis
5 cm gember (jahe/djahé)
1 rode lombok
3 sjalotten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl mosterd
olie
zout naar smaak
50 ml azijn
225 ml water
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met zout en laat dit een aar uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan olie en bak de vis rondom bruin en gaar. Snijd de sjalotten, de lombok, de gember, de kunyit fijn en wrijf of maal dit tot een boemboe (pasta) Meng de boemboe met de mosterd.
Verhit olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan peper en de azijn en het water toe en laat dit even koken en indikken tot een saus en daarna afkoelen. Giet de saus over de vis. De kan dit ook bewaren in een stopfles.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 schelvis
5 cm gember (jahe/djahé)
1 rode lombok
3 sjalotten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl mosterd
olie
zout naar smaak
50 ml azijn
225 ml water
Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met zout en laat dit een aar uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan olie en bak de vis rondom bruin en gaar. Snijd de sjalotten, de lombok, de gember, de kunyit fijn en wrijf of maal dit tot een boemboe (pasta) Meng de boemboe met de mosterd.
Verhit olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan peper en de azijn en het water toe en laat dit even koken en indikken tot een saus en daarna afkoelen. Giet de saus over de vis. De kan dit ook bewaren in een stopfles.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.