logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Zuur van gebakken vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 schelvis
5 cm gember (jahe/djahé)
1 rode lombok
3 sjalotten
3 cm kunyit (kurkuma)
1 eetl mosterd
olie
zout naar smaak
50 ml azijn
225 ml water

Cara Membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten en wrijf deze in met zout en laat dit een aar uur intrekken. Verhit in een wok/wadjan olie en bak de vis rondom bruin en gaar. Snijd de sjalotten, de lombok, de gember, de kunyit fijn en wrijf of maal dit tot een boemboe (pasta) Meng de boemboe met de mosterd.
Verhit olie in een wok/wadjan en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan peper en de azijn en het water toe en laat dit even koken en indikken tot een saus en daarna afkoelen. Giet de saus over de vis. De kan dit ook bewaren in een stopfles.

Add comment

Submit

who is online

We have 65 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151437