Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Satee Kai - saté van kip

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster inactief
 
Satee Kai
saté van kip
Benodigdheden:
750 gr. kipfilet
1/4 theel ketumbar
1/4 theel djinten
1/4 theel peper
1/2 theel kerriepoeder
5 cm kunyit (kurkuma)
1 serehstengel, fijngehakt
1 theel zout
6 teentjes knoflook
250 ml kokosmelk
2 eetl olie
2 eetl gula jawa
saté pennen

Bereiding:
Het lijkt Indonesisch maar het is toch echt Thais. Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Wrijf of maal de ingrediënten, behalve het vlees en de kokosmelk, fijn tot een pasta. Meng de pasta met de kokosmelk en het vlees. Laat het mengsel tenminste 3 uur koel staan.
Rijg het vlees aan de stokjes en rooster het bruin en gaar boven een houtskoolvuurtje. Besprenkel regelmatig het vlees met de marinade.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 119 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42251885