salade van kippenlevertjes
Ingrediënten:
250 ml kippenbouillon (zie recept)
100 gr kippenlevers
1 rode sjalot
enkele bladeren lange koriander
2 eetl rijst
2 eetl chilipeper
2 theel suiker
4 theel vissaus (nam pla)
1 limoen (sap)
muntblad
koriander
bosui
Garnering:
komkommer
kousenband
takjes Thais basilicum
Bereiding: Rooster de rijst droog in een koekepan en maal deze daarna fijn totdat er 2 theel te gebruiken zijn. Doe dit hetzelfde met de chilipepers. Snijd de munt fijn evenals de koriander en snijd de bosui in ringetjes. Van deze 3 moeten er ook 2 theel zijn. Snijd de sjalot in dunne plakjes en de koriander indunne reepjes. Snijd de komkommer in plakjes, de kouseband in kleine stukjes.
Verhit in een pan de bouillon en kook hierin de kippenlevertjes gaar en laat deze daarna uitlekken. Meng de levertjes daarna met de ingrediënten en garneer deze met de komkommer, de kouseband en de basilicumblaadjes
250 ml kippenbouillon (zie recept)
100 gr kippenlevers
1 rode sjalot
enkele bladeren lange koriander
2 eetl rijst
2 eetl chilipeper
2 theel suiker
4 theel vissaus (nam pla)
1 limoen (sap)
muntblad
koriander
bosui
Garnering:
komkommer
kousenband
takjes Thais basilicum
Bereiding: Rooster de rijst droog in een koekepan en maal deze daarna fijn totdat er 2 theel te gebruiken zijn. Doe dit hetzelfde met de chilipepers. Snijd de munt fijn evenals de koriander en snijd de bosui in ringetjes. Van deze 3 moeten er ook 2 theel zijn. Snijd de sjalot in dunne plakjes en de koriander indunne reepjes. Snijd de komkommer in plakjes, de kouseband in kleine stukjes.
Verhit in een pan de bouillon en kook hierin de kippenlevertjes gaar en laat deze daarna uitlekken. Meng de levertjes daarna met de ingrediënten en garneer deze met de komkommer, de kouseband en de basilicumblaadjes