Moo Ping
geroosterd varkensvlees (sate)
Ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 eetl palmsuiker
4 teentjes knoflook
1 theel zout
1 eetl vissaus (nam pla)
1 eetl santen asli (dikke kokosmelk)
satestokjes
Bereiding:
Wrijf of maal de palmsuiker, de knoflook, het zout fijn tot een pasta en meng dit met de vissaus en de santen tot een marinade. Snijd het vlees in stukjes en meng dit door de marinade en laat het tenminste 45 minuten intrekken. Rijd het vlees aan de stokjes en rooster deze boven een houtskoolvuurtje langzaam gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Iga Masak Ngohiong - sparebibs in kruidige saus
- Ayam Pekalongan - kip uit Pekalongan (midden Java)
- Telor masak Bandung - gebakken gekookte eieren
- Brokoli Balut Tepung Pedas - gefrituurde broccoli in een pittig jasje
- Ayam Tumis Tomat Hijau - kip in een kruidige saus
- Dadar Telur Kacang Tanah - gekruide omelet met pinda's
- Guay Tiaw Paad Siew - gebakken mie
- Ayam Besengeh
- Daging Masak Asam - rundvlees in een pittige/zurige saus
- Sambal Boet
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...