banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Moo Sarong
varkensvlees balletjes in deeg
Ingrediënten:
450 gr mager varkensvlees
5 waterkastanjes
5 champignons of andere paddenstoelen
3 sjalotten
5 korianderwortels
4 teentjes knoflook
7 zwarte peperkorrels
1/2 theel zout
1 licht opgeklopt ei
2 eetl rijstemeel
2 dooiers van zoute eieren
dunne rijstmie of wontonvellen
olie

Saus:
pruimensaus

Bereiding:
Maal de sjalotten, de waterkastanjes, de champignons en het vlees fijn. Wrijf of maal de korianderwortels, de knoflook, de peperkorrels en het zout fijn tot een pasta. Meng de pasta met de eiren en het geklopte ei door het vleesmengsel. Vorm van het dan gevormde mengsel balletjes met een doorsnede van 2,5 cm. Druk een stukje van de zoute eieren in het mengsel.
vorm 1: wikkel de balletjes in wontonvellen en zodanig dat het balletje geheel door de wontonvel is bedekt
vorm 2: week de mie in warmwater totdat de mie zacht is geworden en laat deze daarna uitlekken. Giet van olie over de mie en wikkel dan de mie over de balletjes totdat deze volledig door de mie zijn bedekt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de bolletjes goudbruin en knapperig. Serveer de balletjes met de pruimensuas.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36330655