1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 3 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Mevr. J.A. Kalff 8 months ago
Verkoopt u ook melkvis, zo niet waar kan ik het kopen?

@ bijvoorbeeld bij schmidtzeevis maar kan ook vervangen worden door rode poon
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Moo Sarong
varkensvlees balletjes in deeg
Ingrediënten:
450 gr mager varkensvlees
5 waterkastanjes
5 champignons of andere paddenstoelen
3 sjalotten
5 korianderwortels
4 teentjes knoflook
7 zwarte peperkorrels
1/2 theel zout
1 licht opgeklopt ei
2 eetl rijstemeel
2 dooiers van zoute eieren
dunne rijstmie of wontonvellen
olie

Saus:
pruimensaus

Bereiding:
Maal de sjalotten, de waterkastanjes, de champignons en het vlees fijn. Wrijf of maal de korianderwortels, de knoflook, de peperkorrels en het zout fijn tot een pasta. Meng de pasta met de eiren en het geklopte ei door het vleesmengsel. Vorm van het dan gevormde mengsel balletjes met een doorsnede van 2,5 cm. Druk een stukje van de zoute eieren in het mengsel.
vorm 1: wikkel de balletjes in wontonvellen en zodanig dat het balletje geheel door de wontonvel is bedekt
vorm 2: week de mie in warmwater totdat de mie zacht is geworden en laat deze daarna uitlekken. Giet van olie over de mie en wikkel dan de mie over de balletjes totdat deze volledig door de mie zijn bedekt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de bolletjes goudbruin en knapperig. Serveer de balletjes met de pruimensuas.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 38 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35645488