Recente reacties

Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Shianna 21 days ago Sambal goreng kentang kering
waanzinnig lekker!!!!
Ik heb ipv de aardappels bakken wat zakjes kant en klare friet gebruikt, maar zelfs dan......in 1 woord zalig, helemaal zoals het hoort te zijn, Dank voor het delen!
Shaun 2 months ago Pandan Chiffron Cake 1
Bakken in een chiffon vorm en op de kop laten afkoelen (op pootjes van de vorm). Dan zakt de cake niet in en blijft hij lekker hoog en luchtig. Ik gebruik altijd 1 ei minder en 250gram meel zodat het beslag iets droger wordt.
Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Write a comment
Moo Sarong - varkensvlees balletjes in deeg

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Moo Sarong
varkensvlees balletjes in deeg
Ingrediënten:
450 gr mager varkensvlees
5 waterkastanjes
5 champignons of andere paddenstoelen
3 sjalotten
5 korianderwortels
4 teentjes knoflook
7 zwarte peperkorrels
1/2 theel zout
1 licht opgeklopt ei
2 eetl rijstemeel
2 dooiers van zoute eieren
dunne rijstmie of wontonvellen
olie

Saus:
pruimensaus

Bereiding:
Maal de sjalotten, de waterkastanjes, de champignons en het vlees fijn. Wrijf of maal de korianderwortels, de knoflook, de peperkorrels en het zout fijn tot een pasta. Meng de pasta met de eiren en het geklopte ei door het vleesmengsel. Vorm van het dan gevormde mengsel balletjes met een doorsnede van 2,5 cm. Druk een stukje van de zoute eieren in het mengsel.
vorm 1: wikkel de balletjes in wontonvellen en zodanig dat het balletje geheel door de wontonvel is bedekt
vorm 2: week de mie in warmwater totdat de mie zacht is geworden en laat deze daarna uitlekken. Giet van olie over de mie en wikkel dan de mie over de balletjes totdat deze volledig door de mie zijn bedekt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de bolletjes goudbruin en knapperig. Serveer de balletjes met de pruimensuas.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 172 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41465201