banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Moo Sarong - varkensvlees balletjes in deeg

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Moo Sarong
varkensvlees balletjes in deeg
Ingrediënten:
450 gr mager varkensvlees
5 waterkastanjes
5 champignons of andere paddenstoelen
3 sjalotten
5 korianderwortels
4 teentjes knoflook
7 zwarte peperkorrels
1/2 theel zout
1 licht opgeklopt ei
2 eetl rijstemeel
2 dooiers van zoute eieren
dunne rijstmie of wontonvellen
olie

Saus:
pruimensaus

Bereiding:
Maal de sjalotten, de waterkastanjes, de champignons en het vlees fijn. Wrijf of maal de korianderwortels, de knoflook, de peperkorrels en het zout fijn tot een pasta. Meng de pasta met de eiren en het geklopte ei door het vleesmengsel. Vorm van het dan gevormde mengsel balletjes met een doorsnede van 2,5 cm. Druk een stukje van de zoute eieren in het mengsel.
vorm 1: wikkel de balletjes in wontonvellen en zodanig dat het balletje geheel door de wontonvel is bedekt
vorm 2: week de mie in warmwater totdat de mie zacht is geworden en laat deze daarna uitlekken. Giet van olie over de mie en wikkel dan de mie over de balletjes totdat deze volledig door de mie zijn bedekt.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de bolletjes goudbruin en knapperig. Serveer de balletjes met de pruimensuas.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 43 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39970892