zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Mie Ayan Bangka - Mie met gebakken kip uit Bangka
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Gar Doog Mu Hung Le - gekruide ribbetjes / krabbetjes (2 pp)
- Babi Ambon 2
- Palu - rijstsnacks
- Babi Ambon 1
- Tabia Lalah Manis
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Sambal Cabe Rawit Aceh - pittige sambal van rawits uit Aceh/Atjeh
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Ayam Panggang Padang - geroosterde kip


Ayam Panggang Padang
geroosterde kip
geroosterde kip
bahan-bahan;
ingrediënten:
1000 gr kip
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
4 laos, gekneusd
3 eetl. olie
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinoten
1 theel, witte peper
5 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
2 theel. asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de laos, de sereh en de kip toe en bak dit alle nog 3 minuten. Dan het zout en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel 10 minuten zachtjes sudderen. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 20-25 minuten laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie is vrijkomen. Rooster vervolgens de stukken kip boven een houtskoolvuurtje in 10 minuten bruin en serveer deze met de saus.
ingrediënten:
1000 gr kip
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 serehstengel, gekneusd
4 laos, gekneusd
3 eetl. olie
300 ml dunne kokosmelk (santen cair)
150 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinoten
1 theel, witte peper
5 rode lomboks
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kunyit (kurkuma)
2 theel. asem
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe, de laos, de sereh en de kip toe en bak dit alle nog 3 minuten. Dan het zout en de dunne kokosmelk toevoegen en het geheel 10 minuten zachtjes sudderen. Dan de dikke kokosmelk toevoegen en het geheel nog 20-25 minuten laten sudderen totdat de saus is ingedikt en de olie is vrijkomen. Rooster vervolgens de stukken kip boven een houtskoolvuurtje in 10 minuten bruin en serveer deze met de saus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.