Ayam Panggang Pedas
pittig geroosterde kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoen, sap
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1 tomaat
5 jeruk purut blaadjes
5 groene rawits
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 serai/sereh/citroengras
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken en wrijf deze in met het limoensap, het zout en de palmsuiker en laat dit tenminste 1 uur intrekken.
Snijd de rawits en de keriting in schuin gesneden plakjes. Ontpit de tomaat en snijd deze in blokjes. Snijd de jeruk purut ragfijn en de serai in dunne plakjes..
Leg de kip in een schaal en leg daarop, de tomaat, de jeruk purut, de rawits, de keriting en de serai en bak deze in de oven op 180 gr in 60 minuten gaar en bruin.
Zoeken
Laatst gelezen
- Paad Khao Pode Onn Gub Gai - jonge maïs met kip
- Urapan 2 - gemengde groenten met kokos
- Tongseng Kambing Yogyakarta - kruidig gestoofd lamsvlees
- Ayam Goreng - gebakken gekruide kip
- Ayam Masak Paprika - gebakken kip met een paprika saus
- Klapertart Manado - kokos gebakjes uit Manado
- Cocoh ayam - Geroosterde gepocheerde kip
- Base Manis 2 - zoete boemboe 2
- Ayam Uyah Asem - Pittig zuur kipgerecht
- Paha Ayam Bakar Bawang - gebakken/geroosterde kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...