logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Panggang Pedas
pittig geroosterde kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel limoen, sap
2 theel zout
2 theel palmsuiker
1 tomaat
5 jeruk purut blaadjes
5 groene rawits
2 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
2 serai/sereh/citroengras

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 16 stukken en wrijf deze in met het limoensap, het zout en de palmsuiker en laat dit tenminste 1 uur intrekken.
Snijd de rawits en de keriting in schuin gesneden plakjes. Ontpit de tomaat en snijd deze in blokjes. Snijd de jeruk purut ragfijn en de serai in dunne plakjes..
Leg de kip in een schaal en leg daarop, de tomaat, de jeruk purut, de rawits, de keriting en de serai en bak deze in de oven op 180 gr in 60 minuten gaar en bruin.

Add comment

Submit

who is online

We have 103 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397555