logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal Lampung
Lampung chili saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gedroogde rode pepers
1 grote bol knoflook
200 gr tomaten, ontveld
250 ml water
1 eetl maizena
1 theel rijstmeel
80 gr palmsuiker
5 eetl kecap manis
3 eetl vissaus
 
Cara membuat:
bereiding:
Voor extra scherpte laat het zaad zitten in de pepers anders verwijderen. Week de pepers eerst in warm water voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de pepers, de knoflook, de tomaten en de helft van het water tot een gladde massa. Meng de maizena, de rijstmeel met het overige water en meng dit samen met de palmsuiker, de kecap en de vissaus door de pepermassa.Verhit in een pan het mengsel en kook het geheel zachtjes voor 50 minuten en roer regelmatig.
De sambel is in de koelkast 3 maanden houdbaar mits afgesloten bewaard, bij voorkeur in een glazen pot. 
 

Add comment

Submit

who is online

We have 227 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151391