Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sambal Lampung - Lampung chili saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Lampung
Lampung chili saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gedroogde rode pepers
1 grote bol knoflook
200 gr tomaten, ontveld
250 ml water
1 eetl maizena
1 theel rijstmeel
80 gr palmsuiker
5 eetl kecap manis
3 eetl vissaus
 
Cara membuat:
bereiding:
Voor extra scherpte laat het zaad zitten in de pepers anders verwijderen. Week de pepers eerst in warm water voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de pepers, de knoflook, de tomaten en de helft van het water tot een gladde massa. Meng de maizena, de rijstmeel met het overige water en meng dit samen met de palmsuiker, de kecap en de vissaus door de pepermassa.Verhit in een pan het mengsel en kook het geheel zachtjes voor 50 minuten en roer regelmatig.
De sambel is in de koelkast 3 maanden houdbaar mits afgesloten bewaard, bij voorkeur in een glazen pot. 
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 383 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41067235