zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Nasi Lengko - gebakken rijst met tahu en tempe in pindasaus uit Ciribon
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Tumis Kecipir Kacang Panjang - gestoofde gekruide boontjes
- Sate blengong masak - sate van drooggebakken pittig gekruide eend
- Iga Sapi Goyang Lidah - gekruide geroosterde spareribs
- Ansjovis bouillon 1 - eenvoudig
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Leher Ayam Kuah Tuturuga - Stoofpotje van kip in kokosmelk
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Bumbu Rujak - kip in pittige, zoetzure saus
Sambal Lampung - Lampung chili saus


Sambal Lampung
Lampung chili saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr gedroogde rode pepers
1 grote bol knoflook
200 gr tomaten, ontveld
250 ml water
1 eetl maizena
1 theel rijstmeel
80 gr palmsuiker
5 eetl kecap manis
3 eetl vissaus
Cara membuat:
bereiding:
Voor extra scherpte laat het zaad zitten in de pepers anders verwijderen. Week de pepers eerst in warm water voor 15 minuten en laat deze daarna uitlekken. Wrijf of maal de pepers, de knoflook, de tomaten en de helft van het water tot een gladde massa. Meng de maizena, de rijstmeel met het overige water en meng dit samen met de palmsuiker, de kecap en de vissaus door de pepermassa.Verhit in een pan het mengsel en kook het geheel zachtjes voor 50 minuten en roer regelmatig.
De sambel is in de koelkast 3 maanden houdbaar mits afgesloten bewaard, bij voorkeur in een glazen pot.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.