zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rundvlees, gestoofd
- Sambal ebbie
- Sambal Goreng Printil - gehakt balletjes in een pittige romige saus
- Chan Pei Fun Gai - gerookte mandarijnen kip
- Jagung bose - Gekookte gedroogde maïs met bonen
- Sambal Udang Basa
- Ayam Merah - rode kip
- Sayur riport
- Acar van groenten
- Yaam Yai - salade van gemengde groente
Sambal Lingkung - een frisse sambal uit Palembang


Sambal Lingkung
een frisse sambal uit Palembang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr ikan gabus (anders baars), alleen het vlees
75 gr geraspte kokos
200 ml kokosmelk
2 sereh stengels
2 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Pureer het visvlees. Rooster de kokos droog in een pan totdat het goudbruin is.
Verhit in een pan de santen samen met de bumbu, de sereh, de salam, de jeruk purut en het zout en breng aan de kook. Voeg dan de kokos en de vis toe en meng alles goed. Kook het geheel zachtjes totdat het vocht is verdampt.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.