Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Sambal Lingkung - een frisse sambal uit Palembang

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sambal Lingkung
een frisse sambal uit Palembang

Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr ikan gabus (anders baars), alleen het vlees
75 gr geraspte kokos
200 ml kokosmelk
2 sereh stengels
2 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
 
Haluskan:
bumbu:
7 rode lomboks
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/2 theel jinten
3 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Pureer het visvlees. Rooster de kokos droog in een pan totdat het goudbruin is. 
Verhit in een pan de santen samen met de bumbu, de sereh, de salam, de jeruk purut en het zout en breng aan de kook. Voeg dan de kokos en de vis toe en meng alles goed. Kook het geheel zachtjes totdat het vocht is verdampt.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 166 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41064903