zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Ikan Kuah - Vissoep
- Pengat bungkus - Geroosterde vis in bananenblad
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Smoor Jengkol
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Tumis tauge en tahu - Roerbak van taugé en tahu


Tumis tauge en tahu
Roerbak van taugé en tahu
Roerbak van taugé en tahu
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1/2 blok tahu
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 rode lombok
2 takjes selderij
100 g taugé,
1 dunne prei
olie
zout naar smaak
1 eetl. ketjap asin
water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes, de sjalotten, de knoflook en de ontpitte lomboks fijn. Snijd de selderij en de prei fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de tahu goudbruin. Laat deze uitlekken. Giet de olie en de wok/wadjan op 2 eetl na. Fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg het zout, de lombok, de taugé, de prei, de tahu en een scheutje water toe en bak dit nog voor 3 minuten. Dan de selderij en de ketjap toevoegen. Serveer.
ingrediënten:
1/2 blok tahu
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
2 rode lombok
2 takjes selderij
100 g taugé,
1 dunne prei
olie
zout naar smaak
1 eetl. ketjap asin
water
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes, de sjalotten, de knoflook en de ontpitte lomboks fijn. Snijd de selderij en de prei fijn. Verhit in een wok/wadjan wat olie en bak de tahu goudbruin. Laat deze uitlekken. Giet de olie en de wok/wadjan op 2 eetl na. Fruit de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten. Voeg het zout, de lombok, de taugé, de prei, de tahu en een scheutje water toe en bak dit nog voor 3 minuten. Dan de selderij en de ketjap toevoegen. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.