Sayur jamur kuah asam
zure groenten-champignon soep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 ml kippenbouillon (zie recept)
1 wortel
50 gr sperziebonen
100 gr champignons
3 oesterzwammen
2 groene lomboks
2 eetl asemwater
3 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1 prei
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
Cara membuat;
bereiding:
Snijd de sperziebonen in stukjes, de wortel in plakjes, de oesterzwammen in reepjes, de champignons in stukken, de prei in stukjes en de lomboks in ringen.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 1 minuut. Voeg dan de bouillon toe en de wortel. Kook deze halfgaar. Dan de overige ingrediënten toevoegen en kook alls gaar. Als laatste de prei toevoegen.