zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Cah Buncis Jamur Tiram - sperziebonen met oesterzwammen in kruidige saus
- Goong Yaam - gekruide garnalensalade
- Pindang Kuning
- Por Pei - eenvoudige loempia's met gehakt
- Gungjung Tteokbokki - rijstcake met groenten en saus
- Toyo't Kalamansi - limoen soja chili dip
- Begedel Cabe - pittige rundvlees croquetten
- Sate Ayam Ubud - kipsate uit Bali
- Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
- Kare Ayam Medan - pittige kip
Sayur jamur kuah asam - zure groenten-champignon soep


Sayur jamur kuah asam
zure groenten-champignon soep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1200 ml kippenbouillon (zie recept)
1 wortel
50 gr sperziebonen
100 gr champignons
3 oesterzwammen
2 groene lomboks
2 eetl asemwater
3 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1 prei
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
4 teentjes knoflook
3 rode rawits
Cara membuat;
bereiding:
Snijd de sperziebonen in stukjes, de wortel in plakjes, de oesterzwammen in reepjes, de champignons in stukken, de prei in stukjes en de lomboks in ringen.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 1 minuut. Voeg dan de bouillon toe en de wortel. Kook deze halfgaar. Dan de overige ingrediënten toevoegen en kook alls gaar. Als laatste de prei toevoegen.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.