Sayur jantung pisang
gestoofd en gegrild gekruid bananenbloem met tonijn
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 jantung pisang (bananenbloem)
1000 ml water
1 theel zout
300 gr gerookte tonijn
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 bosje kemangi
2 lenteuitjes
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 rode lomboks
5 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bloem in plakjes en kneed deze met zout, spoel af en laat uitlekken. Verhit in een pan en kook de bloem met 1 theel zout voor 15 minuten. Laat daarna uitlekken.
Pluis de tonijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lentjeui in stukjes en pluk de kemangi. Meng dit alles samen met de palmsuiker goed door elkaar. Schep wat wat het mengsel op een stuk bananenblad en vouw dit dicht en zet het uiteinde vast. Stoom vervolgens het pakketje in 30 minuten gaar en laat afkoelen. Rooster vervolgels het pakketje voor 10 minuten langzaam boven een houtskoolvuurtje en serveer.