Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sayur jantung pisang - gestoofd en gegrild gekruid bananenbloem met tonijn

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur jantung pisang
gestoofd en gegrild gekruid bananenbloem met tonijn

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 jantung pisang (bananenbloem)
1000 ml water
1 theel zout
300 gr gerookte tonijn
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 bosje kemangi
2 lenteuitjes
bananenblad
 
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
3 rode lomboks
5 rode rawits
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bloem in plakjes en kneed deze met zout, spoel af en laat uitlekken. Verhit in een pan en kook de bloem met 1 theel zout voor 15 minuten. Laat daarna uitlekken.
Pluis de tonijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lentjeui in stukjes en pluk de kemangi. Meng dit alles samen met de palmsuiker goed door elkaar. Schep wat wat het mengsel op een stuk bananenblad en vouw dit dicht en zet het uiteinde vast. Stoom vervolgens het pakketje in 30 minuten gaar en laat afkoelen. Rooster vervolgels het pakketje voor 10 minuten langzaam boven een houtskoolvuurtje en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 181 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42257078