in kokosmelk gestoofde pompoen met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr labu kuning / gele pompoen
300 ml dikke kokosmelk (kental)
700 ml dunne kokosmelk (cair)
100 gr runder poulet
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
5 kousenband
100 gr maiskorrels
1 bosje kangkung
1 eetl asam jawa
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 kemiri noten, groosterd
2 theel terasi/trasi, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Schil de pompoen en snijd deze in grote blokken. Snijd de kousenband in stukjes van 4cm. Snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de kangkung in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de santen cair samen met de bumbu, de salam en de lengkuas en breng dit al roerend aan de kook.
Voeg dan het vlees toe en kook dit gaar. Voeg dan de mais, de kousenband, de asam jawa, het zout, de palmsuiker en de kangkung toe en kook deze gaar.
Dan de santen kental toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Serveer.