Sayur Asam Kangkung Kacang Merah
gestoofde kangkung met bonen in frisse saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1500 ml water
5 sjalotjes
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
150 gr aduki bonen
200 gr kangkung
2 tamarinde / 3 eetl asamwater
1 eetl palmsuiker
1 theel zout
1/2 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de tomaat in stukjes. Snijd de kangkung in stukken.
Verhit in een pan het water samen met de sjalotjes, de salam, de laos, de tamarinde, de palmsuiker, het zout en de bonen en kook totdat de bonen gaar zijn geworden.
Voeg dan de kangkung toe en kook totdat deze gaar is geworden. Schep dan de tomaat erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Terung Medan - gestoofde gekruide aubergine
- Kue Bugis 2
- Semur Andilan Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
- Asam Padeh Gadang - gestoofd gekruid rundvlees uit Padang
- Kacang Panjang Tumis Jamur - roerbak van kousenband met paddenstoelen
- Pokcoy Tumis Udang - roerbak van paksoy en garnalen
- Kare Kembang Kol - curry van bloemkool met kip
- Daging Kukus Berkuah Jamur - gestoomd vlees met paddenstoelen
- Empal pedis - droogggebakken vlees
- Daging Masak Kacang - gekruid rundvlees met pinda's
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...