Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
sambal goreng basah - rundvlees

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
sambal goreng basah
rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr mals rundvlees
100 gr gepelde garnalen
1/3 santenblok, gesmolten in 1 kopje water
1 lombok, fijngesneden
1 tomaat
7 sjalotten, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theel laos
1/2 theel jahe/djahé
2 salam blaadjes
9 peteh boontjes
gula jawa en zout naar smaak
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Fruit de sjalotten en de knoflook in een wok/wadjan met wat olie. Voeg dan de petehbonen en de salamblaadjes toe en fruit dit verder voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat, de garnalen en de overige ingrediënten toe. Dan de kokosmelk en het vlees toevoegen en zachtjes gaar stoven.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 286 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41911326