zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pempek lenjer - visdeeg
- Tahu Campur - tahoe met garnalen
- Sate Asem-Asem Ayam - sate van kip met ananas
- Sup Ikan Gurami - gekruide vissoep
- Sambal kenari - Sambal met kenarinoten
- Ayam Bumbu Cabai Hijau - gebakken kip in een groene peper saus
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Lawar ikan - Salade van rauwe visjes
- Sapi Campur Malang - hachee uit Malang
- Pesmol Mujair - gebakken vis in kruidige romige saus
sambal goreng basah - rundvlees


sambal goreng basah
rundvlees
rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten
500 gr mals rundvlees
100 gr gepelde garnalen
1/3 santenblok, gesmolten in 1 kopje water
1 lombok, fijngesneden
1 tomaat
7 sjalotten, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theel laos
1/2 theel jahe/djahé
2 salam blaadjes
9 peteh boontjes
gula jawa en zout naar smaak
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Fruit de sjalotten en de knoflook in een wok/wadjan met wat olie. Voeg dan de petehbonen en de salamblaadjes toe en fruit dit verder voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat, de garnalen en de overige ingrediënten toe. Dan de kokosmelk en het vlees toevoegen en zachtjes gaar stoven.
ingrediënten
500 gr mals rundvlees
100 gr gepelde garnalen
1/3 santenblok, gesmolten in 1 kopje water
1 lombok, fijngesneden
1 tomaat
7 sjalotten, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1/2 theel laos
1/2 theel jahe/djahé
2 salam blaadjes
9 peteh boontjes
gula jawa en zout naar smaak
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukken. Fruit de sjalotten en de knoflook in een wok/wadjan met wat olie. Voeg dan de petehbonen en de salamblaadjes toe en fruit dit verder voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat, de garnalen en de overige ingrediënten toe. Dan de kokosmelk en het vlees toevoegen en zachtjes gaar stoven.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.