Recente Reacties

Sambal Goreng Betawi
gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip of vlees
5 rode lomboks
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl asem
100 ml water
1 theel trassi
2 eetl water
2 cm gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
3 eetl olie

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf het vlees in met het zout en snijd deze in stukken. Meng de asem met het water en doe dit ook met de trassi. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn tot een pasta. Meng de pasta met het trassiwater en de helft van het asemwater.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Giet dan het pasta/asemmengsel over het vlees en laat dit zachtjes inkoken. Voeg dan de suiker toe en de andere helft van het asemwater en laat het geheel nog zachtjes 5 minuten sudderen.

Plaats reactie

Verstuur

who is online

We hebben 240 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Artikelen bekeken hits 42587542