Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
100 gr gepelde garnalen
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)
1 tomaat
4 rode uien
2 salam blad
50 gr peteh bonen
zout naar smaak
1 theel gula jawa (palmsuiker)
Haluskan:
boemboe:
4 rode lomboks
2 teentjes knoflook
1 cm laos
2 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de uien fijn en de tomaat in kleine partjes. Snijd het vlees in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de uien en de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de petehbonen, de salam, de tomaat, de garnalen, de suiker en het zout toe. Vervolgens de kokosmelk en het vlees en laat dit 60 minuten zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden.