logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal (Goreng) Gadang
rundvlees met aardappelen in een pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
500 gr aardappelen
1 ui
2 limoenen (sap)
750 ml water
2 eetl olie

Haluskan:

boemboe:
3 rode lomboks
3 cm kunyit
1 eetl paprika poeder
6 teentjes knoflook
1 theel trasi

Taburan:

garnering:
plakjes komkommer
dun gesneden rawits
juliene gesneden wortel

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in blokjes en de ui in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de boemboe, het water, de ui, het limoensap en de aardappelen toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en het vocht vrijwel is verdampt. Garneer het met de komkommer, de rawits of de wortel en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 71 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44420550