Sambal (Goreng) Gadang
rundvlees met aardappelen in een pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
500 gr aardappelen
1 ui
2 limoenen (sap)
750 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
3 cm kunyit
1 eetl paprika poeder
6 teentjes knoflook
1 theel trasi
Taburan:
garnering:
plakjes komkommer
dun gesneden rawits
juliene gesneden wortel
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de aardappelen in blokjes en de ui in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de olie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de boemboe, het water, de ui, het limoensap en de aardappelen toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is en het vocht vrijwel is verdampt. Garneer het met de komkommer, de rawits of de wortel en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate daging bumbu smoor - gestoofd geroosterd sate
- Ampela hati masak rendang - gebakken kruidige kippenlevertjes
- Orak Arik Tomat - gekruide eieren met tomaat uit Sulawesi
- Sayur bening kacang panjang - Sajoer van kousenband en maïs
- Bandeng Pucung Bekasi - gebakken gestoofde gekruide vis
- Sambal jurut
- Sambal kecap pedas - een lekkere en pittige kecap sambal
- Saur - gebakken gemalen kokos
- Telur Ceplok Aroma Serai - gekruide roerei met citroengras
- Sayur Gudek - sajoer van koolraap
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...